Ελληνοτουρκικά

Νατοϊκή Ανθυποβρυχιακή άσκηση με συμμετοχή & Τούρκων στο Ιόνιο Πέλαγος! «Dynamic Manta»

Η μεγάλη Νατοϊκή ανθυποβρυχιακή άσκηση «Dynamic Manta 2018» ξεκίνησε σήμερα το πρωί από το ιταλικό λιμάνι της Κατάνια τη Δευτέρα 5 Μαρτίου  με συμμετοχή και Τουρκικών Δυνάμεων!

Η άσκηση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί στο Ιόνιο Πέλαγος με δυνάμεις από 10 συμμαχικές χώρες.

Η «Dynamic Manta» είναι  ετήσια άσκηση του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο Θάλασσα με στόχο την παροχή πολύπλοκων και απαιτητικών σεναρίων για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων κατά των υποβρυχίων και των επιφανειακών πολέμων.

Η περσινή έκδοση της άσκησης περιελάμβανε τη συμμετοχή εννέα υποβρυχίων, δέκα πλοία επιφανείας και εννέα αεροσκάφη.

Τα υποβρύχια που μέχρι στιγμής επιβεβαίωσαν ότι συμμετέχουν στο Dynamic Manta 2018 περιλαμβάνουν το υποβρύχιο Royal Canadian Navy HMCS Windsor, το υποβρύχιο«, το τουρκικό υποβρύχιο TCG Preveze και το ESPS Mistral του ισπανικού ναυτικού.

Στην Άσκηση εκτός των υποβρυχίων συμμετέχουν η Φ/Γ ΕΛΛΗ απο το ΠΝ με το Οργανικό της Ελικόπτερο και δύο Τούρκικα Αεροσκάφη  Ναυτικής Συνεργασίας τα γνωστά μας  CN-235 που πάνε πάνω-κάτω το Αιγαίο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΝΑΤΟ, η άσκηση θα φιλοξενήσει δέκα έθνη, έξι υποβρύχια και εννέα επιφανειακά πλοία για τα Σενάρια της Ασκήσεως.

Πηγή: veteranos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...