ΗΠΑ

Νέος συναγερμός σήμανε στο Τέξας όταν εντοπίστηκε ακόμη ένα εκρηκτικό πακέτο (βίντεο)


Νέος συναγερμός σήμανε στο Τέξας όταν εντοπίστηκε ακόμη ένα εκρηκτικό πακέτο. Τις τελευταίες μέρες έχουν σημειωθεί επιθέσεις με παγιδευμένα πακέτα που έχουν κοστίσει τη ζωή σε δυο ανθρώπους.

Οι επιθέσεις έχουν ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Ο νέος συναγερμός στο Τέξας σήμανε το βράδυ της Τρίτης. Αρχικά, οι αρχές έκαναν λόγο για νέα έκρηξη. Αργότερα όμως έγινε γνωστό πως το νέο περιστατικό στο Όστιν, πρωτεύουσα του Τέξας, δεν φαίνεται να συνδέεται με τις προηγούμενες πέντε επιθέσεις.

Η αστυνομία του Όστιν ανακοίνωσε ότι αυτή τη φορά δεν επρόκειτο για πυροδότηση βόμβας. Ήταν εντοπισμός εμπρηστικού μηχανισμού. Σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να υπάρχει σύνδεση με τα πέντε παγιδευμένα πακέτα που προκάλεσαν τις εκρήξεις και στοίχισαν τη ζωή σε 2 ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες.

«Δεν υπήρξε πακέτο που εξερράγη (…). Δεν ήταν βόμβα αυτή που βρισκόταν μέσα στο πακέτο, αλλά μάλλον ένας εμπρηστικός μηχανισμός. Προς το παρόν, δεν έχουμε κανέναν λόγο να θεωρούμε ότι αυτό το συμβάν συνδέεται με τα προηγούμενα παγιδευμένα πακέτα», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία του Όστιν.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της κομητείας του Όστιν είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι ένας άνδρας περίπου 30 ετών διακομίστηκε σε νοσοκομείο με «μάλλον σοβαρά» τραύματα αλλά χωρίς να διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του.

Οι επιθέσεις στο Τέξας

Από τις 2 Μαρτίου, στο Όστιν είχαν αναφερθεί τέσσερις εκρήξεις παγιδευμένων πακέτων. Μια πέμπτη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, σε κέντρο διανομής της FedEx, κοντά στο Σαν Αντόνιο. Η πόλη απέχει μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Όστιν.

Η έρευνα της αστυνομίας και του FBI για τις μυστηριώδεις βομβιστικές επιθέσεις μέχρι τώρα δεν έχει σημειώσει ουσιαστική πρόοδο.

Οι δυο άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους ήταν Αφροαμερικανοί και η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ρατσιστικών επιθέσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές