Πολεμικό Ναυτικό

Με το δάκτυλο στο «FIRE» ήταν τα Πολεμικά μας - Η άσκηση του ΠΝ «ΑΣΤΡΑΠΗ» που τύφλωσε τα τούρκικα (εικόνες)

Από τη Δευτέρα 19 έως την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 διεξήχθησαν οι «προγραμματισμένες» εθνικές τεχνικές ασκήσεις «ΑΣΤΡΑΠΗ 3/18» και «ΟΡΜΗ 2/18», στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους

Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε  με τη συμμετοχή φρεγατών, πυραυλακάτων, υποβρυχίων, πλοίου γενικής υποστήριξης, ελικοπτέρων καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και σε συνεργασία με άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων καθώς και της διαλειτουργικότητας και διακλαδικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ασκήσεων οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν επί τεχνικών και τακτικών αντικειμένων και διαδικασιών σε περιβάλλον σύνθετης απειλής. Επιπρόσθετα, εκτελέσθηκε και συνεργασία/συνεκπαίδευση με μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και Αεροποριών Διεθνών  κρατών στο πλαίσιο της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018».

Οι Εικόνες που αποδέσμευσε το Πολεμικό Ναυτικό δείχνει το Μέγεθος αλλά και την ετοιμότητα που είχαν οι Ελληνικές  Αεροναυτικές Δυνάμεις  όταν οι Τούρκοι ενημέρωσαν» οτι θα βγάλουν Πολεμικά στο Αιγαίο !

Αν και στο ΠΝ Μονάδες είναι σε Επιφυλακή μια και οι Τούρκοι έχουν προαναγγείλει Ασκήσεις ανήμερα της Εθνικής Εορτής ..Αλλά αμφιβάλουμε αν το Τολμήσουν !

Ασχετα αν η Άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού ήταν ή όχι προγραμματισμένη η Ορμή της ήταν τέτοια που μόνο τυχαία χρονικά δεν ήταν …

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ