Οικονομία

Μας κοροϊδεύουν;- «Αυτό θα σας βοηθήσει να αφήσετε πίσω σας την εποχή της κρίσης»- Δηλώσεις Σεντένο για την εκταμίευση της δόσης

To «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ άναψε σήμερα το Euroworking Group, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αλλά και δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η γ’ αξιολόγηση, σύμφωνα με τη νέα «Έκθεση Συμμόρφωσης» των θεσμών που συζητήθηκε στο Euro Working Group (η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε προ ολίγου), ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Έρχεται η δόση των 5,7 δισ.

Μετά και την ολοκλήρωση των 110 προαπαιτούμενων θα γίνει η εκταμίευση της πρώτης δόσης των 5,7 δισ. ευρώ. Η εκταμίευση αυτή θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα εθνικά κοινοβούλια των χωρών-μελών της ευρωζώνης (σε όποια απαιτείται) και έως τα μέσα του Μαρτίου.

Σύμφωνα επίσης με το υπουργείο, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και η συζήτηση η οποία διεξάγεται εδώ και έναν μήνα σε τεχνικό επίπεδο για την παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων του χρέους.


Σεντένο για δόση: Ανοίγει ο δρόμος για μέτρα ελάφρυνσης

«Πληροφορήθηκα ότι σήμερα το EWG διαπίστωσε πως όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος έχουν ολοκληρωθεί.

Η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτουμένων επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα και στη συνεχή μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος του ESM, μετά την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 5,7 δισ. ευρώ, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Τώρα έχουμε μπει στο τελικό στάδιο του ελληνικού προγράμματος του ESM. H τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και οι τεχνικές εργασίες για πιθανά νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Η Ελλάδα ξεκίνησε την επάνοδο στις αγορές και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε μία μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης, η οποία θα είναι κρίσιμης σημασίας για να προσδιοριστεί το πλαίσιο της μετά-προγράμματος εποχής.

Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει σε ισότιμη βάση με τους Ευρωπαίους εταίρους της και να αφήσει την εποχή της κρίσης πίσω της».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...