Σκοπιανό

Κύκλωμα από τα Σκόπια λυμαίνεται τον τομέα παροχής οδοντιατρικής περίθαλψης

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σχετικά με την δραστηριοποίηση κυκλώματος από τα Σκόπια που λυμαίνεται τον τομέα παροχής οδοντιατρικής περίθαλψης.

Όπως προκύπτει από τις καταγγελίες αλλά και πραγματικά περιστατικά, πολλοί Έλληνες συμπολίτες μας δεν δύνανται να ανταποκριθούν στις τιμές της εγχώριας αγοράς και επιλέγουν να ταξιδεύουν στα Σκόπια προκειμένου να πετύχουν φθηνότερη οδοντιατρική περίθαλψη. Το καταγγελλόμενο κύκλωμα έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μοιράζει διαφημιστικό υλικό όπου μεταξύ των ιατρικών υπηρεσιών προωθεί και υπηρεσίες ψυχαγωγίας (καζίνο) και τουρισμού.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το φαινόμενο αυτό αφενός μεν οδηγεί στην οικονομική εξόντωση των Ελλήνων οδοντίατρων, οι οποίοι εκτός της μείωσης του κύκλου εργασιών αντιμετωπίζουν το γεγονός της υπερφορολόγησης και  αφετέρου είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο για την ακεραιότητα των ασθενών δεδομένων των μαρτυριών για διακινδύνευση της υγείας των πολιτών από την παροχή αμφίβολης ποιότητας οδοντιατρικής  κάλυψης στα Σκόπια.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής,  Ιωάννης Αϊβατίδης και Αντώνιος Γρέγος κατέθεσαν ερώτηση στους αρμοδίους υπουργούς, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου αναφορικά με το σκοπιανό κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην Βόρεια Ελλάδα και λυμαίνεται τον τομέα παροχής οδοντιατρικής περίθαλψης, όπως δημοσιεύσαμε σε χθεσινή μας ανάρτηση, με αποτέλεσμα τη μείωση του κύκλου εργασιών των Ελλήνων οδοντιάτρων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Είναι ενήμεροι για την δραστηριοποίηση του καταγγελλόμενου κυκλώματος;
Με ποιους τρόπους θα προφυλαχθούν οι Έλληνες οδοντίατροι από την ανεργία καθώς και οι ασθενείς από την κακού επίπεδου οδοντιατρική  περίθαλψη;
Προτίθεται το αρμόδιο υπουργείο να επανεξετάσει το φορολογικό καθεστώς  που διέπει την φορολόγηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ