Πολεμική αεροπορία

Κυρίαρχη των αιθέρων: Η μοναδική Ελληνίδα πιλότος F-4 Φάντομ που «σκλάβωσε» τις ΗΠΑ

Ονομάζεται Αχιλλεία Γεωργακίλα και είναι υποσμηναγός. Πρόκειται για την δεύτερη στα χρονικά Ελληνίδα πιλότο που πέταξε με αεροσκάφος F-4 Φάντομ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η υποσμηναγός συμμετείχε με αυτόν τον τρόπο στην στρατιωτική άσκηση «Ηνίοχος 2018» αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε Αμερικανούς και Ισραηλινούς συνάδελφους της.

Η ίδια πετάει καθημερινά ένα F-4 Phantom, καθώς είναι ως υπεύθυνη οπλικών συστημάτων σε ένα από τα F-4 Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης η κ. Γεωργακίλα προέβη σε δηλώσεις στην ελληνική τηλεόραση και μεταξύ άλλων τόνισε ότι υπάρχουν πολύ λίγες γυναίκες πιλότοι στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλά οι αριθμοί αυξάνονται.

Προς το παρόν, τόνισε, είναι η μόνη που πετάει μαχητικό αεροπλάνο. Η προκάτοχός της ήταν εκπαιδευτής που βρίσκεται στην Καλαμάτα τώρα. Οι περισσότερες γυναίκες στις αεροπορικές δυνάμεις βρίσκονται σε ελικόπτερα και πληρώματα μεταφοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά στις επιδόσεις της έγινε από την αμερικανική πρεσβεία μέσω των social media:

Η μετάφραση:

Η Ελληνίδα γυναίκα πιλότος υπερέχει σε πολυεθνική στρατιωτική άσκηση!

Όταν η HAF Hellenic Air Force ανακοίνωσε το σχέδιο να φιλοξενήσει την κοινή στρατιωτική άσκηση του «Iniochos 2018 από τις 13 έως τις 23 Μαρτίου, έθεσε ως στόχο» να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που μοιάζουν με ένα συγκρότημα Πολλών περιβάλλον μάχης για να μεγιστοποιηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αεροπορίας.»

Αυτό που δεν περίμενε, ήταν ότι η άσκηση, η οποία διεξήχθη σε όλο το έλατο της Αθήνας με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού δυνάμεων αεροσκαφών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τα ηαε, θα έβλεπε έναν αξιωματικό να ανεβαίνει στο Η κατάσταση ενός σούπερ σταρ.

Αυτή ήταν η περίπτωση της δεύτερης πτήσης υπολοχαγέ georgakila, της οποίας η απόδοση εντυπωσίασε όλους όσους παρακολουθούν από το έδαφος στο αεροδρόμιο ανδραβίδα, και ιδιαίτερα τη διεθνή αντιπροσωπεία τύπου. Η δεύτερη γυναίκα που πέταξε ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-4 φάντομ, georgakila μίλησε στα ελληνικά ΜΜΕ, αυξάνοντας το ζήτημα των γυναικών που υπηρετούν στην Ελληνική Αεροπορία.

Παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί αυξάνονται, οι περισσότεροι από αυτούς υπηρετούν σε ελικόπτερα και μονάδες μεταφοράς, τόνισε. Αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος που πετάει ένα μαχητικό αεροσκάφος, και λειτουργεί το οπλικό του σύστημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ