Εθνικά θέματα

Κουβέλης: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας δεν αμφισβητούνται

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στην Ξάνθη, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επέτειος της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Στη σημαντικότητα της ημέρας και στη διαρκή υπεράσπιση των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αναφέρθηκε μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις στην πόλη της Θράκης.

«Ημέρα τιμής η 25η Μαρτίου. Τιμής σ' εκείνους που σήκωσαν το ανάστημά τους, στους αγωνιστές της ελευθερίας, τον ελληνικό λαό και αποτίναξαν την Οθωμανική τυραννία. Ημέρα μνήμης η οποία προτρέπει σε διαρκή υπεράσπιση της χώρας μας, της πατρίδας μας. Η Ελλάδα είναι μια ειρηνική χώρα.

Η Ελλάδα δεν έχει πολεμική συμπεριφορά. Η Ελλάδα θέλει τη συνεργασία των λαών, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της, με ενωμένο τον ελληνικό λαό, δεν υπερασπίζεται την ακεραιότητά της και τα εθνικά της δικαιώματα. Αυτή την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες, ο ελληνικός λαός, οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν αφήνουν το ελάχιστο περιθώριο να αμφισβητήσει αυτά τα δικαιώματα οποιοσδήποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Ερωτηθείς για τον χρόνο επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται, επί 25 ημέρες, στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, επανέλαβε ότι «Έχουμε αναπτύξει όλη εκείνη τη δραστηριότητα και το ζήτημα έχει αναδειχθεί σε όλα τα διεθνή όργανα, στη Σύνοδο Κορυφής, προς κάθε κατεύθυνση και διεκδικούμε την ταχύτερη κατά το δυνατό επιστροφή των στρατιωτικών μας στην πατρίδα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...