Ρωσία

«Καρφιά» Rasmussen για εμπλοκή της Ρωσίας και στις ευρωεκλογές που θα γίνουν και στην Ελλάδα

Τον φόβο ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του 2019 εξέφρασε ο πρώην επικεφαλής του NATO, Anders Fogh Rasmussen, υποστηρίζοντας ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερα κονδύλια για να αντιμετωπίσουν αυτή την απειλή.

«Εκτιμώ ότι οι Ρώσοι θα εμπλακούν στις επερχόμενες ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2019», δήλωσε ο Rasmussen στο CNBC. Πρόσθεσε ότι από σήμερα έως τις αμερικανικές εκλογές του 2020, θα διεξαχθούν 20 εκλογικές αναμετρήσεις σε χώρες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. - μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα - και ότι Ρώσοι αξιωματούχοι «θα κάνουν ότι μπορούν» για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε την Ε.Ε. να συνεργαστεί πιο στενά με τις ΗΠΑ για να συντονίσουν και να επιβάλουν περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Η μοναδική γλώσσα που καταλαβαίνει ο πρόεδρος Putin είναι αυτή της ισχύος. Και αυτό απαιτεί σταθερότητα σε ολόκληρο τον Ατλαντικό».

Ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ είπε επίσης ότι θα ήθελε να δει ένα νέο κύμα κυρώσεων που θα έχουν στόχο τον στενό κύκλο του Vladimir Putin.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ