Κόσμος

Καλλιεργούν πολεμικό κλίμα οι Τούρκοι: «Η Ελλάδα δεν παραιτείται από τα Ίμια και τα 18 νησιά και ετοιμάζει ένωση με την Κύπρο»

Έχουμε τον Ερντογάν , την αντιπολίτευση , και πλήθος άλλους Τούρκους αξιωματούχους που ασχολούνται με την Ελλάδα σχεδόν κάθε μέρα , τώρα έκανε και την εμφάνιση του ένας  γνώριμος των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τα παλιά ( 1996) …για να μας απειλήσει και πάλι.

Ο Τούρκος συνταγματάρχης ε.α. των ειδικών αμφίβιων δυνάμεων SAT, και επικεφαλής στην επιχείρηση κατάληψη της δυτικής Ίμια Ali Türkşen, έδωσε συνέντευξη με αφορμή τα έργα με την κατασκευή φυλακίου στο νησί Τσαβούς με αποστολή την 24ωρη εποπτεία των Βραχονησίδων Ίμια,  σε ΜΜΕ της Αλικαρνασσού.

Εκεί ο υπεύθυνος των Τούρκων κομάντος το σκοτεινό για την Ελλάδα βράδυ των Ιμίων,  ρωτήθηκε για πολλά  και απάντησε με κατηγορίες  για την  Ελλάδα, προειδοποιώντας την τουρκική ηγεσία ότι « οι Έλληνες δεν πρόκειται να παραιτηθούν έτσι εύκολα από τα Ίμια, ενώ τόνισε ότι ετοιμάζουμε Ένωση με την Κύπρο».

Συνταγματάρχης Türkşen για : «Η Ελλάδα, κύριοι,  δεν παραιτείται έτσι εύκολα από τα όνειρά της"…..Ο ίδιος τόνισε ότι  τα όνειρά μας ως Έλληνες είναι η κατοχή όλων των νησιών του Αιγαίου και επέστησε την προσοχή στο πρόβλημα.

Ο Ali Türkşen ο οποίος  είναι σήμερα εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου των αποστράτων αξιωματικών των ειδικών δυνάμεων,  και σήμερα πολιτευτής του εθνικιστικού κόμματος «Καλή Πατρίδα»,τόνισε ότι  τα «νησιά….βρίσκονται κατά την εκτίμηση του στο κέντρο του προβλήματος  της κρίσης των Ιμίων.

Türkşen :«Η κυβέρνησή μας   θα πρέπει να λάβει όλα  τα απαραίτητα μέτρα και με  τα υπόλοιπα νησιά ( 18 νησιά που διεκδικούν οι Τούρκοι ως δικά τους) ενώ Ελλάδα και Κύπρος φαίνεται να πηγαίνουν χέρι-χέρι μακροπρόθεσμα».

Ο ίδιος αναφέρει ότι τα ελληνικά ΜΜΕ  χλευάζουν τις εργασίες απέναντι από τα Ίμια ενώ «μιλούν για τις Βραχονησίδες Ίμια ως πατρίδα. Αυτοί οι βράχοι  είναι  το  μητρικό μας έδαφος και είναι κόκκινη γραμμή. Ξέρετε  το περιστατικό τότε και πως ήρθαμε από πίσω τους εκείνο το βράδυ από την ακτή. θα πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία μας,  οι νέοι μας στις οργανώσεις μας, στην κοινωνία γενικά σχετικά με το πόσο  ζωτικής σημασίας είναι αυτά τα θέματα.

Οι  Έλληνες κάνουν ένα ακόμη βήμα σε κάθε ταραγμένη κατάσταση   στα… νησιά μας. Δεν μπορούν επίσης  να εγκαταλείψουν  τα όνειρα της Ένωσης με την Κύπρο και θα κάνουν  κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστεί αυτό βιώσιμο . Στο μέλλον θα πάνε  στο διεθνές δικαστήριο.  «Γιατί δεν κάνατε κάτι εδώ 20 χρόνια για τα Ίμια ;», ρωτά ο ίδιος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση της χώρας του.

Ο Türkşen μετά τη συνέντευξη, υπέγραφε στους θαυμαστές του τα  βιβλία του με τίτλο,  «Οι ήρωες των  Ιμίων,» και «SAT καταδρομείς από το 1963 έως σήμερα όλες οι αναμνήσεις μου» .

Αυτά λοιπόν ήταν τα κατορθώματα των υπευθύνων της χώρας μας την εποχή εκείνη, για να υπογράφει σήμερα ο εν λόγω κύριος βιβλία με τα  κατορθώματα του....ποια κατορθώματα δηλαδή: ... που απλά 10 Τούρκοι κομάντος ανέβηκαν σε μια αφύλακτη Βραχονησίδα ή μήπως σχετίζεται πιθανόν και με την πτώση του ελληνικού ελικοπτέρου ;

Αυτό το Βράδυ  εξακολουθεί τόσα χρόνια μετά το 1996 να ταλανίζει  την χώρα μας .

Τα εθνικά θέματα και οι ήττες ή οι νίκες ακολουθούν κάθε χώρα καθ΄ όλη την διάρκεια της πορείας της , δημιουργώντας ή καταστρέφοντας ανάλογα με τις συνθήκες την όποια εθνική αναγέννηση, οικονομική ανάπτυξη και γενικά την πορεία της στο μέλλον.

Για αυτό προτείνουμε στους νυν κυβερνώντες να προβούν έστω και τώρα σε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά των Τούρκων , οικονομικά, διπλωματικά , εμπορικά και φυσικά στρατιωτικά,  σε σχέση με την σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας και τις απειλές τους, για να καθορίσουμε εμείς , στο μέτρο του δυνατού, τις εξελίξεις και να αναγεννήσουμε το έθνος μας, διότι η οικονομική κρίση  θα παρέλθει κάποια στιγμή , οποιοδήποτε λάθος όμως στα εθνικά ζητήματα θα το βρίσκουμε συνέχεια «μπροστά μας».

 

https://youtu.be/ivjVPzDY894?t=1

https://youtu.be/Y5a-xSLy7A4?t=16

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ