Σκοπιανό

Και αν διαλύονταν τα Σκόπια;

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ιδρύθηκε στα Σκόπια επισήμως και βουλγαρικό κόμμα. Το VMRO-BND αποτελεί αποπαίδι του VMRNO-DPMNE, πρόεδρος του οποίου ήταν μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρώην Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και μεγαλοϊδεατιστής του «μακεδονισμού», Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο Γρούεφσκι στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας πέταξε ένα ποτήρι νερό εντός κοινοβουλίου στον πρόεδρο της βουλής, Αλβανό Ταλάτ Τζαφέρι, με τον οποίο χρειάστηκε να παρέμβει η φρουρά για να μην πιαστούν στα χέρια. Ήταν λίγο πριν την ψηφοφορία για την αναγνώριση της αλβανικής ως επίσημης γλώσσας της ΠΓΔΜ.

Η ψηφοφορία έγινε, η πρόταση πέρασε, αλλά ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ αρνήθηκε να υπογράψει το διάταγμα για την επικύρωση του νομοσχεδίου. Ο Αλβανικός Εθνικός Στρατός συνέστησε στο αλβανικό στοιχείο αυτοσυγκράτηση με το εξής αφοπλιστικό: «Καλούμε τους Αλβανούς να κάνουν υπομονή, θα έρθει η μέρα που το κεφάλι του Γκρούεφσκι θα βρεθεί στους δρόμους».

Σκοπιανοί εθνικιστές επιτέθηκαν την επόμενη μέρα στο Ινστιτούτο Πνευματικής Κληρονομιάς των Αλβανών στα Σκόπια, ενώ ο επίσκοπος των Σκοπίων Αγαθάγγελος αναθεμάτισε τους βουλευτές του πρωθυπουργού Ζάεφ που ψήφισαν υπέρ της επίσημης διγλωσσίας (sic). To Αλβανικό ΥΠΕΞ απάντησε με τον τρόπο που ξέρει καλά: Χωρίς τους Αλβανούς δεν θα ήσαστε κράτος, είπε ξερά-κοφτά.

Μέσα σ’αυτό το κλίμα, ο επικεφαλής του νέου βουλγαρικού κόμματος, Πέταρ Κόλεφ, ζητά «τάξη και δικαιοσύνη». Βλέπει τη «Μακεδονία» ως μέρος μιας «μεγάλης Βουλγαρίας», που φτάνει μέχρι την «Άσπρη Θάλασσα». Το εκεί μακεδονικό-βουλγαρικό στοιχείο υπέστη γενοκτονία, λέει, κατά τον ελληνικό εμφύλιο, που ήταν «πολιτική πρόφαση για εθνοκάθαρση».

Η ΠΓΔΜ παραπαίει και το Ελληνικό ΥΠΕΞ με την ονομασία  Γκόρνα Μακεντόνια του δίνει οξυγόνο. Στόχος, εάν αντέξει μέχρι το καλοκαίρι τον εσωτερικό εμφύλιο του σλαβικού στοιχείου, που βρίσκεται παράλληλα σε «εμφύλιο» με τους «Αλβανούς Μακεδόνες», όπως τους αποκαλεί και το αμερικανό ΥΠΕΞ, το κράτος των Σκοπίων να επιβιώσει με νέα ονομασία υπό τη σκέπη ΝΑΤΟ κι ΕΕ.

Το κατά πόσο πρέπει να διασώσουμε αυτό το κρατικό μόρφωμα θυσιάζοντας ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας και τρέφοντας τη δημιουργία βλέψεων εναντίον της χώρας είναι μεγάλη συζήτηση. Να μη μας λένε, όμως, τα επίσημα μέσα και οι ψιττακοί των διεθνιστών, ότι δεν αποσυντίθενται τα Σκόπια κι ότι αυτά είναι υπερβολές.

Τα Σκόπια καταρρέουν κανονικά, απλώς εμείς έχουμε καταστεί τόσο φοβικοί και ανίσχυροι, που, αντί να επιδιώκουμε το σβήσιμο μιας ιστορικής μουτζούρας και οφέλη από μια μοιρασιά (όχι κατ’ανάγκην εδάφη), σπεύδουμε να κάνουμε εξυπηρετήσεις σε τρίτους. Κυρίως, όμως, τρέμουμε κάθε ανακατωσούρα στο χάρτη. Ελλάς με ΣΥΡΙΖΑ: Φοβόμαστε Αλβανία και Βουλγαρία.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Πηγή: https://meaculpa.gr

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...