Κόσμος

Ιταλία:Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές-Ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης;

Άνοιξαν οι κάλπες για τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία.

Τα πρόσωπα που θα επηρεάσουν όχι μόνο την ίδια την πορεία της Ιταλίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης με τους συσχετισμούς που μπορεί να αλλάξουν - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Οι παρατηρητές της αγοράς και οι ξένοι πολιτικοί παράγοντες εξετάζουν προσεκτικά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, καθώς οι πολίτες της χώρας προσέρχονται στις κάλπες σήμερα.

Το αποτέλεσμα της κάλπης μπορεί να πυροδοτήσει αναταράξεις στην Ευρώπη με την άνοδο του λαϊκισμού, ειδικά σε μια συγκυρία όπου η ιταλική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Οι δημοσκοπήσεις λένε πως αυτές οι εκλογές δεν θα οδηγήσουν σε κυβέρνηση πλειοψηφίας και ότι τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να κάνουν συνεργασίες για να κυβερνήσουν.
Τα παρακάτω πρόσωπα είναι, σύμφωνα με το CNBC, οι βασικοί διεκδικητές της εξουσίας και οι πιθανές συνεργασίες που θα κάνουν:

1. Ματέο Ρέντσι

Ο αρχηγός του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός επιδιώκει την επιστροφή του στην εξουσία. Παραιτήθηκε το 2016 μετά την καταψήφιση των προτάσεών του για αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας. Έκτοτε ανέλαβε ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Πάολο Τζεντιλόνι. Δυνητικά θα μπορούσε να αποφασίσει να σχηματίσει κυβέρνηση με το φιλο-ευρωπαϊκό κόμμα Piu' Europa (που σημαίνει «Περισσότερη Ευρώπη»).

2. Εμα Μπονίνο

Η Μπονίνο είναι αρχηγός του κόμματος Piu Europa ή +Europa που αποτελεί έναν φιλοευρωπαϊκό συνασπισμό κεντροαριστερών κομμάτων. Είναι πρώην υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων και μετά από 40 χρόνια πολιτικής καριέρας είναι μια από τις πιο διάσημες πολιτικούς της Ιταλίας.

3. Λουίτζι ντι Μάιο

Ηγέτης του αντισυστημικού Κινήματος των 5 Αστέρων που ίδρυσε ο κωμικός ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο, είναι ο νεότερος υποψήφιος πρωθυπουργός. Ο Μάιο έχει φέρει μια πιο μετριοπαθή πνοή στο κόμμα σε ό,τι έχει να κάνει με το ευρώ, συνεχίζει όμως να απαιτεί τη σύναψη συμφωνιών με την Ευρώπη για τη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών πολιτικών. Το κόμμα του δεν έχει συνάψει κάποια συνεργασία, όμως ο ίδιος είπε στο CNBCότι είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί με άλλα κόμματα αν δεν επιτευχθεί καθαρή πλειοψηφία.

4. Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Τρις πρωθυπουργός αποδεικνύεται... πολύ σκληρός για να πεθάνει παρά τα δεκάδες σεξουαλικά και φορολογικά σκάνδαλα που του έχουν κοστίσει και καταδίκες στο παρελθόν. Ο 81χρονος μεγιστάνας των μίντια για ακόμα μια φορά βρίσκεται στην κεντρική πολιτική σκηνή και μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές. Ο ίδιος δεν μπορεί να αναλάβει πρωθυπουργός, αφού του έχει απαγορευτεί να έχει  δημόσιο αξίωμα για έξι χρόνια λόγω φορολογικής απάτης, αν και έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Ως αρχηγός όμως του Forza Italia, οι δημοσκοπήσεις λένε ότι μπορεί να πάρει περισσότερες ψήφους από τον Ρέντσι και ίσως και από την Κίνηση των 5 Αστέρων. Το κόμμα του έχει ενώσει δυνάμεις με άλλα τρία – τη Λέγκα του Βορρά, τους  Fratelli d'Italia (Αδελφούς της Ιταλίας) και το Noi con l'Italia (Εμείς με την Ιταλία) αυξάνοντας τις πιθανότητες να πετύχει πλειοψηφία.

5. Τζόρτζια Μελόνι

Η Τζόρτζια Μελόνι ηγέτιδα του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος της δεξιάς πτέρυγας Fratelli d'Italia    ήταν υπουργός Νεολαίας στις κυβερνήσεις  του Μπερλουσκόνι. Είναι υποψήφια με τον προαναφερθέντα συνασπισμό των τεσσάρων κομμάτων της δεξιάς.

6. Ματέο Σαλβίνι

Ο Ιταλός πολιτικός είναι μέλος της ευρωβουλής από το 2004 και ηγέτης τς Λέγκας του Βορρά από τον Δεκέμβριο του 2013.

Η Λέγκα του Βορρά είναι ένα λαϊκιστικό και ευρωκεπτικιστικό κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές με το κόμμα του Μπερλουσκόνι.

Πηγή: Newmoney.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ