Μέση Ανατολή

Ισραήλ εναντίον Ρωσίας: Η μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση όλων των εποχών για τον πόλεμο «Γωγ και Μαγώγ»


ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Κοσμοϊστορικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα με την γενική στρατιωτική άσκηση των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων για πόλεμο σε 5 μέτωπα μεταξύ των οποίων οι εχθροί είναι η Ρωσία και η Τουρκία! Αυτό ομολόγησαν ισραηλινοί ανώτεροι αξιωματούχοι.

Οι Ισραηλινοί όπως θα δείτε σε Βίντεο και εικόνες κινητοποίησαν ότι διέθεταν ενώ την γενική στρατιωτική κινητοποίηση επέβλεψαν ο αρχηγός των ισραηλινών ΕΔ, Gadi Eisenkot, με τον Διοικητή της US EUCOM ,Curtis M. Scaparrotti.

Ο στρατός του Ισραήλ ολοκλήρωσε συνολικά τρεις στρατιωτικές ασκήσεις που προσομοίωσαν πόλεμο σε 5 μέτωπα. 

Αμερικανοί Πεζοναύτες, χοβερκραφτ, V-22 Ospreys, IronDome, Patriot PAC-3, Arrow 2/3, η "Σφεντόνα του Δαβίδ" , THAAD, TPY-2 ενεργοποιήθηκαν.

Στην άσκηση συνέδραμε ο 6ος Στόλος με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια. Τέσσερα αμερικανικά πλοία και συγκεκριμένα τα USS Oak Hill, Iwo Jima, USS New York, USNS William Mclean ενώθηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Πληροφορίες πάντως φέρουν ΗΠΑ και Ισραήλ να ετοιμάζονται να επιτεθούν στον Άσαντ για να τον βγάλουν από την μέση μια και καλή.

Ισραηλινός ανώτατος αξιωματικός δήλωσε ότι το σενάριο της άσκησης  προσομοιώνει «ρωσικό πρόβλημα» με την χώρα του, ενώ ξεκινά μια μαζική επίθεση στον κυβερνοχώρο, επιθέσεις  πυραύλων του «κόκκινου εχθρού» με εκατοντάδες Ισραηλινούς να χάνουν την ζωή τους .
https://twitter.com/ShaiBenari/status/973606816176369664?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ShaiBenari/status/971842410962739200?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ShaiBenari/status/971762698580058113?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/973983173506936835?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Jtruzmah/status/971948161517330432?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο στρατός του Ισραήλ πραγματοποιεί γενική άσκηση , η οποία αφορά ξεκάθαρα και χωρίς «παρεμβολές» έναν πόλεμο στον οποίο η Ρωσία, παρεμβαίνει για να εμποδίσει το Ισραήλ να επιτεθεί στη Συρία.

«Σε όλη τη διάρκεια της άσκησης, εξετάσαμε τις διάφορες επιπτώσεις της ρωσικής παρουσίας στη Συρία», δήλωσε ανώτερος αξιωματικός των  Ισραηλινών Δυνάμεων.

«Εφαρμόσαμε ό, τι μπορούσαμε να συντονίσουμε κατά των Ρώσων αλλά και το τι δεν μπορούσαμε να κάνουμε, καθώς και πώς θα λειτουργούσαμε χωρίς να βλάψουμε τα συμφέροντά τους στην περιοχή ,αλλά  από την άλλη πλευρά, τα σενάρια στα οποία είχαμε εμπλοκή με την Συρία  υπήρχε πρόβλημα με την Ρωσία»,  στέλνοντας ένα μήνυμα ότι υπονομεύει τα περιφερειακά τους συμφέροντα.

Η άσκηση αφορούσε ολόκληρες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού (IDF), καθώς και το προσωπικό του επιτελείου  που θα συμμετείχε σε έναν πόλεμο ενάντια στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, ο οποίος αργότερα θα εξαπλώνονταν και σε άλλα μέτωπα.  Σκοπός αυτών των ασκήσεων είναι η μελέτη διαφόρων σεναρίων απειλών.

Τα σενάρια που διερευνήθηκαν σε αυτή την άσκηση περιλάμβαναν μάχες που είχαν θύματα εκατοντάδες Ισραηλινούς, τρομοκρατικές διεισδύσεις σε ισραηλινές πόλεις και κυβερνοπόλεμο .

Ο στρατός του Ισραήλ ολοκλήρωσε επίσης δύο άλλες ασκήσεις αυτή την εβδομάδα, μια κοινή άσκηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την επωνυμία Juniper Cobra 2018, η οποία επικεντρώθηκε  στην εναέρια άμυνα και μια άλλη άσκηση εσωτερικών υπηρεσιών που προσομοιώνει διάφορα σενάρια έκτακτης ανάγκης.

Το τελευταίο περιλάμβανε την ενεργοποίηση προειδοποιητικών σειρήνων σε ορισμένα μέρη της χώρας.

Ο Yair Golan ήταν ο άνθρωπος που σχεδίασε την άσκηση σε επίπεδο εντολών.

Ξεκίνησε με έντονες συγκρούσεις του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο και αργότερα ο «πόλεμος» εξαπλώθηκε τόσο στη Συρία όσο και στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πρόκειται για ασκήσεις μεγάλης κλίμακας που αποτελούν μέρος της ετοιμότητας μας για πόλεμο», ανέφερε ο ανώτερος αξιωματικός.

«Η άσκηση εξελίχθηκε στο σημείο όπου το Ισραήλ είχε πάνω από 100 θανάτους, τόσο στρατιώτες όσο και πολίτες», τόνισε ο ίδιος.

Το Τελ Αβιβ δεν πιστεύει ότι η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να καταλάβει οποιαδήποτε  ισραηλινή κοινότητα και να την κρατήσει για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

Αλλά πιστεύει ότι μια μικρή δύναμη της Χεζμπολάχ θα μπορούσε να διεισδύσει σε μια ισραηλινή κοινότητα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας έτσι μια εικόνα νίκης.

Κατά συνέπεια, η άσκηση περιελάμβανε ένα σενάριο μάχης στο ισραηλινό έδαφος.

«Το σενάριο περιλάμβανε επίσης πολλαπλές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ενώ «συμμετοχή» είχε και το Ιράν, το οποίο παρουσιάστηκε να εκμεταλλεύεται τις μάχες στην Συρία για να ενισχύσει τη δική του περιφερειακή θέση», δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματικός.

Η άσκηση Juniper Cobra προσομοιώνει ένα σενάριο στο οποίο έχουμε  μαζική επίθεση με πυραύλους κατά του Ισραήλ.

«Υπάρχει ένα μήνυμα εδώ σε όλους τους παίκτες της περιοχής, αλλά και σε "επισκέπτες" (Ρωσία) στην περιοχή, ότι η σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι απλώς στρατηγική αλλά λειτουργική σε πραγματικό χρόνο», ανέφερε ο Ισραηλινός ανώτερος αξιωματικός.

Η άσκηση στο εσωτερικό μέτωπο της χώρας προσομοιώνει τη διάσωση ατόμων από  κατεστραμμένα κτίρια, την εκκένωση και την επανεγκατάσταση ατόμων από ζώνη μάχης, καθώς  και την αντιμετώπιση  απαγορευμένων όπλων, όπως χημικών και βιολογικών παραγόντων.

Μήπως έπρεπε και εμείς να στείλουμε δικούς μας εκεί στο Ισραήλ για να δουν και μια «άλλη άποψη» εκπαίδευσης από έμπειρους μαχητές…ειδικά εκείνο το σενάριο με την «διείσδυση» εχθρικών δυνάμεων σε φίλια κοινότητα για την εμφάνιση "νίκης" στα ΜΜΕ,  και την άμεση και αποτελεσματική εξουδετέρωση της  από ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις κομάντος ;
https://twitter.com/IDFSpokesperson/status/973949617388834816?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Behind__News/status/973898173088501760?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/MissileDefAdv/status/972549756605095936?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ