Εκκλησία της Ελλάδος

Θεσπιών Συμεών: «Η ιστορία έχει απαντήσει με το αίμα των Ιερέων»(ΦΩΤΟ)

Αθανάσιος Θανόπουλος

Στην ιστορική ενορία του Αγίου Λουκά Πατησίων εορτάστηκε σήμερα, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Μάξιμο Ματθαίο και τους συνεφημερίους του.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τις Ιερατικές Κλήσεις.

Ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τους εφημερίους για το έργο που επιτελουν σ' αυτήν την ιστορική ενορία στους δύσκολους καιρούς που ζει η Πατρίδα μας και τίμησε τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Μάξιμο προσφέροντας του ένα επιστήθιο Σταυρό, ευχαριστώντας τον παράλληλα που στάθηκε στο πλευρό του, σιωπηλά αλλα ουσιαστικά στα καθήκοντά του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Επίσης ο Επίσκοπος Θεσπιών τίμησε τον π. Ευτύχιο Κονταδάκη ο οποιος διακόνησε την Εκκλησία για 56 χρόνια, τα περισσότερα από αυτά στον Άγιο Λουκά προσφέροντας του έναν επιστήθιο Σταυρό.

Στην συνέχεια ο Θεοφιλέστατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Χρήστο Βλάχο, ο οποιος από το 2014 προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του ως Διευθυντής του Κεντρικού Συσσιτίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

''Πολλά ακούγονται και έχουν ακουστεί κατά καιρούς για το ιερατείο. Όμως η ιστορία απαντάει, και εχει απαντήσει με το αίμα των Ιερέων. Οι Ναοί δεν είναι λίθοι είναι η ζωντανή παρουσία του Χριστού. Γι' αυτό κλείστε τα αυτιά σας και αγαπήστε τον Χριστό γιατί μόνο στην Εκκλησία υπάρχει σωτηρία'' υπογράμμισε ο Επίσκοπος Θεσπιών.

Τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού π. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στον Ιερό Ναό και την αγάπη του προς τον εφημεριακό κλήρο τονίζοντας: ''Είναι ξεχωριστή τιμή και ευλογία Θεοφιλέστατε η παρουσία σας σήμερα στον Άγιο Λουκά. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη που μας δίνετε καθημερινά''.
romfea.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ