Μέση Ανατολή

Η Τουρκία θα κατασκευάσει 85 τεθωρακισμένα οχήματα για το Κατάρ

Mε 85 νέα τεθωρακισμένα οχήματα θα ενισχύσει τον στρατό του Κατάρ η τουρκική εταιρια κατασκευής οχημάτων BMC, με βάση εξαγωγικό συμβόλαιο που υπεγράφη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης και Διάσκεψης Ναυτικής Άμυνας Ντόχα (DIMDEX 2018) στο Κατάρ.

Ειδικότερα το συμβόλαιο προβλέπει ότι θα κατασκευαστούν 50 τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi και 35 οχήματα Amazon για την κάλυψη των αναγκών του καταρινού στρατού.

Ο πρόεδρος της BMC Ετχέμ Σαντζάκ αφού σημείωσε πως νωρίτερα η εταιρία πούλησε τα εν λόγω οχήματα και στο στρατό του Τουρκμενιστάν και της Τυνησίας είπε:

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από διάφορους στρατούς του κόσμου, αλλά εξαιτίας των αυξημένων αναγκών οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κλείσει όλη την παραγωγή του 2018. Μάλιστα δεν προλαβαίνουμε, υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να εξάγουμε το 2019 το σχεδόν 40% της παραγωγής».

Ακόμα ο Ετχέν Σαντζάκ ανέφερε πως φέτος βρίσκονται στην πρώτη θέση στην κατασκευή επιβατικών λεωφορείων και πως η BMC στην Διεθνή Έκθεση Λεωφορείων που πραγματοποιήθηκε τελευταία στο Βέλγιο πήρε το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού λεωφορείου το οποίο τους προσεχούς μήνες θα διατεθεί στην αγορά. Στην σειρά δε μπαινει και αγορά φορτηγών με νέες εκδόσεις και τεχνολογίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ