Σκοπιανό

Η συγνώμη των Iron Maiden για τη λάθος σημαία της Μακεδονίας (βίντεο)


Το θρυλικό heavy metal συγκρότημα, Iron Maiden, έχει ένα τραγούδι ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο, στο οποίο τονίζεται ξεκάθαρα η ελληνική καταγωγή του τεράστιου στρατηλάτη, χωρίς ν’ αφήνει την παραμικρή υποψία αμφισβήτησης.

Όμως όπως φαίνεται μια… γκάφα ενός καρτουνίστα ήταν αρκετή ώστε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους Έλληνες fans του διάσημου συγκροτήματος. Πριν από λίγο καιρό, το youtube κανάλι The Maiden Cartoons, δημοσίευσε ένα ακόμη animation video για την σειρά «The Tales Of The Iron Maiden», με το βίντεο να παρουσιάζει την… καρτουνίστηκη εκδοχή του Alexander The Great.


Ένα σοβαρό λάθος όμως, ήταν αρκετό να δημιουργήσει διαδικτυακές εντάσεις. Συγκεκριμένα ο Μέγας Αλέξανδρος εμφανίζεται να κραδαίνει τη σημαία των Σκοπίων και όπως ήταν αναμενόμενο δεν άργησε να έρθει η αντίδραση.

Ο δημιουργός Val Andrade, μετά και από την παραίνεση ελλήνων οπαδών του συγκροτήματος, έσπευσε να το διορθώσει. Στο τέλος του βίντεο, μάλιστα, με χιουμοριστική διάθεση δηλώνει… αδαής και ζητά συγγνώμη από το ελληνικό κοινό του συγκροτήματος με το οποίο, άλλωστε, οι Maiden έχουν δώσει ραντεβού για τις 20 Ιουλίου στη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στη Μαλακάσα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ