Κόσμος

Η στιγμή που η τουρκική ΜΙΤ συλλαμβάνει 6 γκιουλενιστές στο Κόσοβο-Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο

Σεισμό έχει προκαλέσει στο κρατίδιο του Κοσόβου η υπόθεση σύληψης και έκδοσης στην Τουρκία, έξι ατόμων που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. Σε αντίδραση της μυστικής επιχείρησης της τουρκικής ΜΙΤ, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι έδιωξε σήμερα τον υπουργό Εσωτερικών και τον επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας, δήλωσαν στο Ρόιτερς δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Σε άρθρα που αναπαράγονται από τις τουρκικές ιστοσελίδες Hurriyet και Haberler, απεικονίζονται βίντεο, που έδειξε η τηλεόραση του Κοσόβου, λέγεται ότι είναι τα λεπτά κατά τα οποία οι μυστικοί πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ, τελειώνουν την επιχείρησή τους, συλλαμβάνοντας τους έξι γκιουλενιστές που φέρονται να «τρέχουν» τα σχολεία του Τούρκου, πρώην συνεργάτη και νυν άσπονδου εχθρού, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sDIBGgirfoY] .

Ο πρωθυουργός δήλωσε πως δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση της απέλασης των έξι, οι οποίοι είχαν συλληφθει χθες Πέμπτη στο Κόσοβο για σχέσεις με σχολεία που χρηματοδοτούνται από την κίνηση του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Οι έξι συλληφθέντες γκιουλενιστές

«Και οι δύο παύθηκαν εξαιτίας των συλλήψεων που έγιναν χθες», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας πως περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα στη διάρκεια της ημέρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ