Κόσμος

Η Ρωσία καταγγέλλει χρήση χημικών από τους ισλαμιστές στη Συρία

«Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει περίπου 20 στρατιωτικές βάσεις στη Συρία σε περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους», δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο RIA.

Ο Αλεξάντερ Βενεντίκτοφ, σύμβουλος του Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον παρέχει στους Κούρδους τα πλέον εξελιγμένα όπλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου ο Βενεντίκτοφ κατήγγειλε ότι αντάρτες κινούνται ελεύθερα κοντά στην αμερικανική βάση που βρίσκεται στην περιοχή Ατ Τανφ της Συρίας, ενώ οι αυτοκινητοπομπές του ΟΗΕ δεν έχουν πρόσβαση στην περιοχή.

«Η κατάσταση στην οποία οι ΗΠΑ ουσιαστικά έχει θέσει υπό κατοχή μια περιοχή 55 χιλιομέτρων γύρω από την Ατ Τανφ στη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Ιορδανίας χωρίς τη συγκατάθεση της συριακής κυβέρνησης είναι ανησυχητική. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει τον διαβόητο καταυλισμό προσφύγων Ρούκμπαν, όπου αντάρτες από παράνομες ένοπλες ομάδες κινούνται ελεύθερα δίπλα στις αμερικανικές δυνάμεις», σημείωσε.

Παράλληλα ο Βενεντίκτοφ επεσήμανε ότι η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη στις ανθρωπιστικές αυτοκινητοπομπές του ΟΗΕ, οι οποίες προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό από το συριακό έδαφος.

«Παραμένει μυστήριο πώς αυτό αντιστοιχεί στους αντιτρομοκρατικούς στόχους της Ουάσινγκτον στη Συρία», διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον Βενεντίκτοφ, η συριακή κυβέρνηση κάνει συνεχώς αναφορές για τον εντοπισμό τοξικών ουσιών σε περιοχές από τις οποίες εκδιώχνει τρομοκράτες.

«Τα χημικά όπλα της Συρίας καταστράφηκαν υπό την εποπτεία του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (…) Παράλληλα η συριακή κυβέρνηση ενημερώνει τακτικά για τον εντοπισμό επικίνδυνων τοξικών ουσιών σε περιοχές που απελευθερώνονται από τους τρομοκράτες», εξήγησε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...