Ρωσία

Η Μόσχα με κίνηση-ματ αιφνιδιάζει την Δύση: Στον διηπειρωτικό πύραυλο SS-19 Stiletto τοποθετείται το IPBV Avangard

Στον διηπειρωτικό βαλλιστικό βαρύ πύραυλο τύπου RS-18A, (UR-100N UTTKh, ΝΑΤΟ: SS-19 Stiletto Mod 3) θα εγκαταστήσει η Ρωσία το νέο πολυηχητικό όχημα διολίσθησης-φορέα πυρηνικής κεφαλής (Independent Post-Boost Vehicles, IPBV) Avangard.

Το σύστημα IPBV Avangard (Objekt 4202, Yu-71 & Yu-74) πρόκειται για ένα πολυηχητικό όχημα-φορέα διολίσθησης το οποίο φέρει μια πυρηνική κεφαλή ισχύος από 150 κιλοτόνων μέχρι και 1 μεγατόνων. Κάθε διηπειρωτικός πύραυλος θα μπορεί να φέρει αριθμό οχημάτων-φορέων “Avangard” οι οποίοι θα αντικαταστήσουν το μοναδικό όχημα-φορέα MIRV με τον οποίο μέχρι σήμερα ήταν εξοπλισμένος.

Το σύστημα MIRV φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές, οι οποίες απελευθερώνονται κατά την τελική φάση της πτήσης του βαλλιστικού πυραύλου προς το στόχο, ακολουθώντας μια γραμμική τροχιά προς την Γη.

Το νέο σύστημα είχε σχεδιαστεί για να εγκατασταθεί στον υπο ανάπτυξη RS-28 Sarmat, ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι θα εγκατασταθεί στον πύραυλο RS-26 Rubezh, όμως όπως φαίνεται θα προηγηθεί ο πύραυλος RS-18A, (UR-100N UTTKh, ΝΑΤΟ: SS-19 Stiletto) ο οποίος θα εξοπλιστεί με το σύστημα IPBV Avangard (Objekt 4202, Yu-71 & Yu-74).

Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τα γνωστά δεδομένα στην ισορροπία του πυρηνικού τρόμου αφού οι πύραυλοι αυτοί θα αποτελέσουν για τα επόμενα χρόνια την αιχμή του δόρατος της Ρωσικής πυρηνική αποτρεπτικής δύναμης.

Συνολικά 50 πύραυλοι τύπου RS-18A, (UR-100N UTTKh, ΝΑΤΟ: SS-19 Stiletto Mod 3) υπάρχουν σήμερα σε υπηρεσία στο Ρωσικό οπλοστάσιο με εμβέλεια 10.000 χλμ οι οποίοι θα μπορούν να φέρουν μέχρι και 6 IPBV Avangard.

Κάθε IPBV Avangard (Objekt 4202, Yu-71 & Yu-74) μετα την απελευθέρωση του από τον πύραυλο κινείται με ταχύτητα 20 Mach και μπορεί να πραγματοποιήσει ελιγμούς αποφυγής κατά την τελική φάση εξουδετερώνοντας τα συστήματα αντιβαλλιστικής άμυνας του αντιπάλου.

Με το σύστημα αυτό οι 50 πύραυλοι RS-18A, (UR-100N UTTKh, ΝΑΤΟ: SS-19 Stiletto) μετατρέπονται σε ένα ακόμη πρόβλημα για τα δυτικά συστήματα αεράμυνας προσδίδοντας στην Μόσχα ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα.

defencepoint.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...