Κίνα

Η Κίνα πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις των τελευταίων χρόνων - Μετέφερε 10.000 στρατιώτες σε απόσταση 2.000 χλμ

Η Κίνα πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις μεταφέροντας 10.000 στρατιώτες σε απόσταση άνω των 2.000 χλμ. στις επαρχίες Γιουνάν και Σαντόνγκ.

Η μεγαλύτερη μέχρι τώρα άσκηση τέτοιου τύπου των Κινέζων πεζοναυτών πραγματοποιήθηκε με τη χρήση διαφόρων μέσων μεταφοράς σε ξηρά, αέρα, λίμνες και ποταμούς. Της μεταφοράς των στρατευμάτων ακολούθησαν ασκήσεις μάχης.

Θα ακολουθήσουν ανάλογες ασκήσεις σε περιβάλλον ζούγκλας. Το 2016 οι Κινέζοι πεζοναύτες πραγματοποίησαν την πρώτη τους μεγάλη άσκηση με πραγματικά πυρά στην περιοχή των Ουιγούρων στο Σινγιάνγκ.

Σε προηγούμενες ασκήσεις η Κίνα δεν είχε κινητοποιήσει τόσο μεγάλο αριθμό ανδρών. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι το Πεκίνο επιθυμεί την επέκταση του Σώματος Πεζοναυτών ώστε να φτάσει να διαθέτει προσωπικό 100.000 ατόμων.

Η απόφαση αυτή σχετίζεται με τις κινεζικές φιλοδοξίες στη νότια Σινική θάλασσα. Κινέζοι πεζοναύτες έχουν αναπτυχθεί και στη βάση στο Τζιμπουτί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ