Ιστορία

Η εκτέλεση του Ρουμάνου στρατηγού και δικτάτορα Victor Antonescu το 1945 (βίντεο)

Ο στρατηγός Victor Antonescu ή Ρουμάνος δικτάτορας κατά τον Β΄ΠΠ ο οποίος πραγματοποίησε δύο πραξικοπήματα και συνεργάστηκε με την ναζιστική Γερμανία, ενώ κατηγορήθηκε ότι με τις αποφάσεις του οδήγησε στο θάνατο 400.000 άτομα κυρίως Εβραίους.

 

https://www.youtube.com/watch?v=tuOsecaN9lE

Ο ρουμάνος δικτάτορας ανατράπηκε και αυτός με τη σειρά του από πραξικόπημα στις 23 Αυγούστου του 1944 το οποίο συνδυάστηκε με την έξοδο της Ρουμανίας  από την συμμαχία με τον Άξονα και στην ένταξή ης στις συμμαχικές δυνάμεις. Ο Antonescu στη συνέχεια μαζί με τέσσερεις συνεργάτες του, (το βοηθό του, τον υπουργό Άμυνας, τον αρχηγό της εθνοφυλακής, τον αρχηγό της αστυνομίας στο Βουκουρέστι) παραδόθηκαν από τους κινηματίες στους Σοβιετικούς. Στη συνέχεια οι τελευταίοι τους παράδωσαν ξανά στους Ρουμάνους οι οποίοι το Μάιο του 1945 τους δίκασαν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τους εκτέλεσαν τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές