Αθλητισμός

Η Εθνική Ελπίδων διέλυσε με 3-0 την Τσεχία (βίντεο)

Μετά το εύκολο 4-0 επί του Σαν Μαρίνο το ματς με την Τσεχία ήταν το πραγματικό δύσκολο ματς για την Εθνική Ελπίδων. Και γιατί μιλάμε για μια ομάδα που είχε δώσει το παρών στα τελικά του προηγούμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αλλά και γιατί προερχόταν από μεγάλη νίκη επί της Κροατίας (2-1) που την έβαζε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης.

Ομως οι παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη όχι μόνο συνέχισαν με νίκη αλλά το έκαναν και με επιβλητικό τρόπο. Οι Ελπίδες επικράτησαν με 3-0 παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας και κρατούν στα χέρια τους την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει το καλοκαίρι του 2019 στην Ιταλία.

Μόλις στο 7' η Εθνική άνοιξε το σκορ με τον Λημνιό μετά την ασίστ του Μανθάτη και στο 31' από δημιουργός έγινε σκόρερ με τον Κουλούρη να τον βγάζει τετ-α-τετ. Και παρά το γεγονός ότι το δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκε καθόλου για την Εθνική (δεύτερη κίτρινη στον Γαλανόπουλο στο 50') οι Ελπίδες βρήκαν και τρίτο γκολ. Στο 51' ο Λημνιός κέρδισε το πέναλτι ο Κουλούρης το εκτέλεσε αλλά ο Στάνεκ απέκρουσε (στη συνέχεια βρήκε και στο δοκάρι) στην επαναφορά η κεφαλιά του Μανθάτη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην τρίτη προσπάθεια ο Σάλιακας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Παρά το γεγονός ότι η Εθνική έπαιξε το υπόλοιπο του αγώνα με παίκτη λιγότερο έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Κουλούρη, Λημνιό και Βέργο για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Με το 3-0 οι Ελπίδες παραμένουν στην πρώτη θέση έχοντας έξι νίκες και μία ισοπαλία σε επτά ματς με τρία ματς να απομένουν. Η Ελλάδα στη συνέχεια έχει δύο πολύ δύσκολα ματς που θα κρίνουν και τον πρώτο όμιλο. Αρχικά θα ταξιδέψει στην Τσεχία (10 Σεπτεμβρίου) και στη συνέχεια στην Κροατία (12 Οκτωβρίου).

Υπενθυμίζουμε πως οι πρώτοι από κάθε όμιλο περνάνε κατευθείαν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Εκεί βρίσκεται ήδη η Ιταλία ως οικοδέσποινα και οι άλλες δύο ομάδες θα προκύψουν μετά τα play off. Σε αυτά θα συμμετάσχουν οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες.

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Αντώνης Νικοπολίδης): Κότσαρης, Σαλιάκας, Πασαλίδης, Νικολάου, Τσιμίκας, Καραχάλιος, Γαλανόπουλος, Μανθάτης (74' Χατζηδιάκος), Ανδρούτσος, Λημνιός (85' Χατζηγιοβάνης), Κουλούρης (82' Βέργος)
ΤΣΕΧΙΑ (Βίτσεσλαβ Λαβίτσκα): Στάνεκ, Βίεσνερ (46' Κράτοσβιλ), Σάτσεκ, Κουλάνεκ, Κνέζλικ, Πούκραμπ, Τρούμπατς, Μάτσεκ (77' Λάντρα), Χάσεκ (46' Ζάγιτς), Κραλ, Λίσκα.

https://youtu.be/vhIIr5l0tvQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ