Εσωτερική Ασφάλεια

Ηράκλειο: Αναρχικοί έστειλαν e-mail στον Ερντογάν από το γερμανικό προξενείο!

Εισβολή από αναρχικούς δέχτηκε το Προξενείο της Γερμανίας στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου στην Κρήτη· κρέμασαν από το μπαλκόνι πανό αλληλεγγύης στο Αφρίν και έστειλαν e-mail από το λογαριασμό της Προξένου.

Οι αναρχικοί εισέβαλαν στο χώρο και προκάλεσαν ζημιές, ενώ πήραν τη γερμανική σημαία. Μάλιστα κρέμασαν από το μπαλκόνι πανό, στο οποίο έγραφαν –στα κουρδικά, τα γερμανικά και τα ελληνικά– «Η Αντίσταση είναι ζωή», καθώς και –στα ελληνικά– «Αλληλεγγύη στο Αφρίν», την κουρδική πόλη της Συρίας που βομβαρδίζεται από τουρκικές δυνάμεις και όπου έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άμαχοι. Το πανό υπογράφουν «Αλληλέγγοιες -οι» (sic).

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο χώρος ήταν αφύλακτος. Μάλιστα, οι αναρχικοί χρησιμοποίησαν και το μέιλ της Προξένου, η οποία απουσίαζε εκτός Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, έστειλαν e-mail και φαξ από τους λογαριασμούς της στις τουρκικές πρεσβείες Αθήνας και Βερολίνου, στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και στο DİTİB (Τουρκο-Ισλαμική Ένωση Θρησκευτικών Υποθέσεων), το μεγαλύτερο ισλαμικό οργανισμό της Γερμανίας, που ιδρύθηκε το 1984 από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Άγκυρας.

Η πρόξενος, μετά το περιστατικό, επιστρέφει εσπευσμένα σήμερα στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...