Πολιτική

Ζευγάρι αλλοδαπών παρήγαγε χασισέλαιο και πάστα κάνναβης

Η δραστηριότητα ενός Ολλανδού και μίας Ελβετίδας αποκαλύφθηκε από έναν τυχαίο έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους που έφερε ολλανδικές πινακίδες

Με την πώληση ιδιαίτερα αποδοτικών σε κέρδη παραγώγων της κάνναβης συμπλήρωνε τα εισοδήματά του ένα ζευγάρι αλλοδαπών, που αποσύρθηκαν μόνιμα στη Μεσσαρά του Ηρακλείου μετά την συνταξιοδότησή τους! Η δραστηριότητά τους αποκαλύφθηκε από έναν τυχαίο έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητό τους που έφερε ολλανδικές πινακίδες.

Οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς έβγαλαν “λαγό” όταν έκαναν σήμα στον 66χρονο Ολλανδό να σταματήσει το όχημα, στο οποίο επέβαινε και η 60χρονη Ελβετίδα σύντροφός του, στον επαρχιακό δρόμο Πόμπιας – Μοιρών. Κατά την διάρκεια του ελέγχου, βρήκαν μέσα μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένα φιαλίδιο που περιείχε 41,90 γραμμάρια χασισέλαιο κι έτσι συνέλαβαν το ζευγάρι και το προσήγαν στο αστυνομικό τμήμα Φαιστού.

Το πρωί της Παρασκευής, ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του 66χρονου σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, όπου βρέθηκαν άλλα 44,39 γραμμάρια χασισέλαιο, ποσότητα πάστας από κάνναβη, 30,31 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και αρκετοί σπόροι. Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που τους απήγγειλε κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και η προανάκριση συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν διέθεταν προς πώληση την παράνομη παραγωγή τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ