Κόσμος

Ερχεται κλιμάκωση: «Ελλάδα-ΗΠΑ-Ιταλία-Ισραήλ μας «κλείδωσαν» στο Αιγαίο» - «Ισοδύναμη απάντηση» ετοιμάζει η Άγκυρα

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Κρύος ιδρώτας λούζει την ανώτατη διοίκηση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας από το «κλείδωμα» του Αιγαίου με όλα τα….μέσα από τις ΗΠΑ , με αφορμή την διεθνή άσκηση «Ηνίοχος -2018».     

«Η ελληνική άσκηση « Ηνίοχος» αφορά σαφώς το  Αιγαίο. Οι γνωστές εντάσεις με την Ελλάδα και η παρουσία νατοϊκών αεροπορικών δυνάμεων εμπόδισαν τις πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών στην περιοχή. Το τουρκικό ΓΕΑ  αύξησε στο «κόκκινο» την επαγρύπνηση στο «καυτό» Αιγαίο κατά των ιδιαίτερα επιθετικών κινήσεων της Ελλάδας και της Διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων.

Πίσω από αυτή την επιθετικότητα της Ελλάδος ευρίσκονται τα "γνωστά ονόματα"..οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία,  η Ιταλία , οι οποίες συμμετέχουν ως γνωστό,  σε κοινή αεροπορική άσκηση με  την Ελλάδα στο Αιγαίο», αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

 

Σχέδιο νατοϊκής εμπνεύσεως που αφορά «μπλοκάρισμα του Αιγαίου» στην τουρκική πολεμική αεροπορία και ναυτικό,  με ορμητήριο την Ελλάδα και αφορμή μια διεθνή άσκηση,  «βλέπει»  ξεκάθαρα ο τουρκικός τύπος , κατ’ εντολή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ), η οποία παρ’ όλους τους «λεονταρισμούς» Ερντογάν τρέμει  αυτό το σενάριο για την χώρα.

Οι μυστικές υπηρεσίες της «γείτονας» εκτιμούν ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον ιδανική βάση για την συμμαχία και βλέποντας τέτοιες ασκήσεις όπως ο «Ηνίοχος» , τις αξιολογεί ως προσομοίωση κατά της τουρκικής επικράτειας λόγω της αλλαγής "κατεύθυνσης" Ερντογάν , των στενών σχέσεων  με την Μόσχα και την παραλαβή πυραύλων S-400 από την Άγκυρα.   

«Οι συμμετέχοντες στην άσκηση, που ξεκίνησε στην Ελλάδα έχουν  «κλειδώσει» το Αιγαίο, και αυτές  οι χώρες που συμμετέχουν είναι  πίσω από την πρόκληση. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, και η Ιταλία συμμετέχουν στην άσκηση «Ηνίοχος  2018», τονίζει η τουρκική εφημερίδα .

Το Ισραήλ και η Αίγυπτος είναι επίσης παρατηρητές της άσκησης .

Αμερικανικά αεροσκάφη  έκαναν εικονική βολή με πύραυλο  J-SOW « ενισχύοντας την υποστήριξη τους στην Αθήνα. Οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις ξεπερνούν κάθε όριο», συνεχίζει το άρθρο.

"Η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία προκλήθηκε από την παρέμβαση των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων στην Κύπρο , μεταφέρθηκε πρόσφατα στο Αιγαίο.

Η ένταση αυτή τώρα έχει επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει και το πεδίο του εναέριου χώρου στο Αιγαίο  . Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πολεμική αεροπορία με  αερομαχίες σχεδιάζει , έχοντας και την συνδρομή του ΝΑΤΟ,  να εμποδίζει σε  ημερήσια διάταξη κάθε  παρουσία της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή με  σοβαρή επιθετική παρέμβαση.

Πριν από λίγες ημέρες , μεγάλη  ένταση είχαμε πάνω από  την Ίμβρο και την Τένεδο  και στη γύρω περιοχή . Ακόμη και η παραμικρή εκτέλεση "τουρκικών εκπαιδευτικών πτήσεων" ( έτσι βαφτίζουν οι Τούρκοι τις παραβιάσεις) άρχισε να αντιμετωπίζει την  σοβαρή ελληνική αντίδραση με επιθετική διάταξη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας .

Καθώς όλα αυτά συνεχίστηκαν, η Ελλάδα εξόπλισε με πυραύλους τύπου J-SOW τα αεροσκάφη της . Ο πύραυλος  J-SOW, που δόθηκε  στην Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ικανός να χτυπήσει στόχους  100 χιλιόμετρα μακριά .

Η Τουρκία είναι σε  θέση αυτήν την στιγμή να δέχεται προκλήσεις από την Ελλάδα και για αυτό η Άγκυρα ετοιμάζει ισοδύναμη «απάντηση» λόγω των ελληνικών επιθετικών κινήσεων», συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα προκαλώντας την ελληνική πλευρά  .

Μάλιστα η ίδια εφημερίδα εμπλέκει και τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι :  «η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να μας αφήσει,να  κάνουμε ό, τι και οι πρόγονοί μας» , αποστέλλοντας απειλή στον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ελλάδα εφαρμόζει μια στρατηγική κλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία, τόσο στη θάλασσα όσο και στον  αέρα, παραβιάζοντας συχνά  τα τουρκικά ύδατα  με πολεμικά πλοία, και αεροσκάφη F-16 εκτός του Αιγαίου και στην κατεχόμενη Κύπρο . Η Αθήνα συνεχίζει να παρενοχλεί τα τουρκικά αεροσκάφη ακόμα και σε πτήσεις του ΝΑΤΟ", καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα .

Αυτές οι «απειλές» όμως  είναι «καμπανάκι» για πιθανό τουρκικό σχέδιο πρόκλησης στον εναέριο χώρο του Αιγαίου , με πιθανή λέμε "εισβολή" στο ελληνικό FIR , μεγάλου αριθμού τουρκικών αεροσκαφών σε ανύποπτη στιγμή , θέλοντας οι Τούρκοι επιτελείς  να προκαλέσουν είτε με «πολεμική εμπλοκή» τα αεροσκάφη της  ΠΑ , είτε να κάνουν επίδειξη ισχύος στην χώρα μας .

Κακό του κεφαλιού τους όμως, διότι οι Έλληνες πιλότοι σίγουρα τους ετοιμάζουν πολλές και "διαφορετικές εκπλήξεις"  πάνω από το ελληνικό Αρχιπέλαγος τις οποίες ούτε "φαντάζονται" .

 

https://youtu.be/UUJ9rPFn9OM?t=2

https://youtu.be/4WuixISY7D0?t=1

https://youtu.be/bFZvZ2rDjbk

https://youtu.be/UUJ9rPFn9OM?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...