Εθνικά θέματα

Ερχεται αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες - Ετοιμάζουν και προσλήψεις ΕΠΟΠ - Τι αναφέρουν για το ρεπορτάζ κύκλοι του ΥΠΕΘΑ - (upd)

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ώστε να διαρκεί 12 μήνες -αντί εννέα μήνες, όπως ισχύει σήμερα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το σχέδιο –το οποίο έχει κατατεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν- προβλέπει αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς από εννέα μήνες που είναι σήμερα σε 12 μήνες και για αεροπορία και ναυτικό στους 15 μήνες –από 12 που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η πρόταση φέρεται να έχει την έγκριση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου όχι όμως και του ΣΥΡΙΖΑ οι ενστάσεις του οποίου διατυπώνονται μέσω του αν. υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη. 

Αυτό που φαίνεται να αντιπροτείνεται από την ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρόσληψη ΕΠΟΠ με αποτέλεσμα, η πρόταση Καμμένου φαίνεται να είναι ο συνδυασμός προσλήψεων και αύξησης στρατιωτικής θητείας.

Το ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με όσα διαβάζουμε διαψεύδει την αύξηση της θητείας, αλλά επιβεβαιώνει για τους ΕΠΟΠ. Βέβαια επίσημη ανακοίνωση δεν έχουμε, αλλά μόνο από τους λεγόμενους.... κύκλους. Οψόμεθα, εμείς απλά μεταφέρουμε την είδηση της εφημερίδας.

Η Τουρκία δεν περιμένει και κλιμακώνει διαρκώς. Συνεπώς, τώρα αναζητείται άλλη λύση.

Διαβάστε τι αναφέραμε πριν λίγες ημέρες. Το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει:

Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,65μ.

Να έχουν γραμματικές γνώσεις, το επίπεδο των οποίων καθορίζεται κατά ειδικότητες με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και να μην είναι κατώτερες του κατόχου απολυτηρίου Γυμνασίου.

Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.

Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση, παράβαση καθήκοντος, ανυποταξία, λιποταξία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών.

Να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή οποιοδήποτε πλημμέλημα της προηγούμενης υποπαραγράφου, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη απόφαση.

Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους οι εκπληρώσαντες τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο διοικητή τους.

Δεν μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες όσοι εκπλήρωσαν άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική – κοινωνική υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας. Επίσης όσοι πρώην υπαξιωματικοί, που, ενώ υπηρετούσαν ως μόνιμοι ή εθελοντές, παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν για οποιαδήποτε αιτία.

Τα απαιτούμενα προσόντα πρέπει να συντρέχουν κατά τον χρόνο της προκήρυξης των θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών και κατά τον χρόνο της κατάταξής τους, τα δε κωλύματα συμμετοχής πρέπει να μην υπάρχουν κατά τον χρόνο της κατάταξής τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...