Ένοπλες Συρράξεις

Ερντογάν προς ΗΠΑ: "Γεωπολιτική ήττα και έξωση από την Μέση Ανατολή - Παράδοση των κλειδιών στην νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία"


Δύο επιλογές έδωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν στις ΗΠΑ: "ή αποχωρείτε από την Β.Συρία ή παραμένετε και θα έχουμε ένοπλη αντιπαράθεση". Στην ουσία ο Ερντογάν ζητά από τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την πολιτική τους στην Μέση Ανατολή. Τόσο ωμά. Γιατί αυτό που ανακοίνωσε ο Ερντογάν ισοδυναμεί με αμερικανική αποχώρηση από τη Β.Συρία παρατώντας τις 8-10 βάσεις  και έπειτα αποχώρηση και από το Ιράκ.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Αποχωρώντας οι ΗΠΑ από τη Β.Συρία θα εγκαταλείψουν την μεσανατολική πολιτική τους όπως αυτή σχεδιάστηκε και εκτελέσθηκε εδώ και δεκαετίες. Στην συνέχεια ζητούν αποχώρηση και από το Ιράκ...

Η αποχώρηση αυτή θα συνδιαστεί με επέκταση της Τουρκίας προς τις περιοχές αυτές - μην ξεχνάμε τις επεκτατικές κορώνες Ρ.Τ.Ερντογάν προχτές για Μοσούλη,  Χαλέπι , Κιρκούκ,  Ιερουσαλήμ- μια ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οσο αφορά την Ιερουσαλήμ, και οι Ισραηλινοί βλέπουν άμεση αντιπαράθεση με τον Ερντογάν το προσεχές διάστημα.

Υπάρχει ποτέ περίπτωση οι ΗΠΑ να αφήσουν τα "κλειδιά" της Μέσης Ανατολής στον Ρ.Τ.Ερντογάν;

Σαφέστατα όχι.

Ο Μάικ Πομπέο θα πρέπει να πάρει σύντομα πολύ κρίσιμες αποφάσεις.

Αν νομίζουν ότι με περαιτέρω παραχωρήσεις θα κρατήσουν την Τουρκία σε δυτική τροχιά, είναι πολύ γελασμένοι πλέον.

Το θηρίο ξέφυγε επικίνδυνα και εξαιτίας της πολιτικής της Μόσχας κινείται σε συγκρουσιακή τροχιά με τις ΗΠΑ σε όλα τα υποσυστήματα ασφαλείας σε Μέση Ανατολή, Α.Μεσόγειο, Βαλκάνια κτλ.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/975745735315554305?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/975332950559657984?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/974636286781911041?ref_src=twsrc%5Etfw

Πριν λίγο ο Ρ.Τ.Ερντογάν  τόνισε πως η Τουρκία θα ξεκινήσει στρατιωτική εισβολή στην περιοχή Sinjar του Ιράκ αν η Βαγδάτη αποτύχει να καθαρίσει την περιοχή από το PKK ενώ θα επεκτείνει την στρατιωτική επίθεση στην Βόρεια Συρία κατά μήκος των περιοχών Manbij (Ιεράπολη), Tel Abyad, Ayn al-Arab, Al-Bab, Qamishli, και Ras al-Ayn.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν τυφλωμένος από την δόξα επικράτησης στο Αφρίν άρχισε να δικαιολογεί την τουρκική επεκτατική πολιτική με στίχους από το Κοράνι 61:13 το οποίο αναφέρει:

"Βοήθεια από τον Αλλάχ και η νίκη είναι στο χέρι μας".

"Πιστεύω στα λόγια του Αλλάχ. Η κατάκτηση της Αφρίν είναι θέλημα του".

Ο Ερντογάν τόνισε ότι τα τουρκικά στρατεύματα και οι συμμαχικές συριακές δυνάμεις, τώρα θα προελαύνουν ανατολικά, προς την πόλη Μανμπίζ και σε περιοχές ανατολικά του Ευφράτη, όπως το Ρας αλ Αΐν και Αΐν αλ Αράμπ, το αραβικό όνομα της γνωστής κουρδικής πόλης, Κομπάνι.

Οι εν λόγω περιοχές ελέγχονται από τις Συριακές Κουρδικές Δυνάμεις, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, ενώ εκεί βρίσκονται και αμερικανικά στρατεύματα.

«Θα συνεχίσουμε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανίσουμε εντελώς αυτόν τον διάδρομο, που περιλαμβάνει τη Μανμπίτζ), το Άιν αλ Αράμπ , το Ταλ Αμπιάντ, το Ρας αλ Έιν και το Καμισλί» επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Άγκυρα.

Η Τουρκία αποκαλεί «τρομοκρατικό διάδρομο» τα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο των κουρδικών οργανώσεων στη βόρεια Συρία και το Ιράκ κι επεκτείνονται έως την τουρκική μεθόριο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις θα περάσουν στο Ιράκ, ώστε να εκδιώξουν Κούρδους μαχητές από την περιοχή Σιντζάρ, εάν η ιρακινή κυβέρνηση δεν αναλάβει η ίδια δράση εναντίον τους στην περιοχή.

«Εάν σκοπεύετε να το κάνετε, κάντε το. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε, τότε, κάποια νύχτα, εμείς θα μπορέσουμε να εισέλθουμε αιφνιδιαστικά στο Σιντζάρ για να το καθαρίσουμε από το PKK» επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Το έχουμε ήδη πει στην κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ. Εάν αυτή η ιστορία καθυστερήσει περαιτέρω, τότε θα υπάρξει μια νέα (επιχείρηση) "Κλάδος Ελαίας" εκεί κάτω», διαβεβαίωσε ο Ερντογάν.

Απειλή πολέμου με τις ΗΠΑ

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους έχει ήδη διαβεβαιώσει ότι μετά την Αφρίν, οι τουρκικές δυνάμεις κατευθύνονται στο Μανμπίτζ, σε απόσταση περίπου 100 χλμ ανατολικά.

Σουνιτικό αραβικό μπλοκ υπό τουρκικό έλεγχο στη βόρεια Συρία

Η καταστροφή κουρδικών συμβόλων στην πόλη Αφρίν δεν αποτελεί καλό σημάδι για το μέλλον. Ορισμένοι ηγέτες της Συρίας φοβούνται ότι ο Ερντογάν σκοπεύει να δημιουργήσει ένα σουνιτικό αραβικό μπλοκ υπό τουρκικό έλεγχο στη βόρεια Συρία.

Σε αντίθεση με την πόλη Αφρίν,στην πόλη Μανμπίτζ, οι κουρδικές δυνάμεις βρίσκονται υπό την προστασία των ΗΠΑ. Πολύ ορατές περιπολίες αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων περιπολούν την πρώτη γραμμή γύρω από την Μανμπίτζ. Θα είναι επίσης ευκολότερο για τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) να πολεμήσουν κοντά στις κύριες εδαφικές βάσεις του.

Οι Κούρδοι έχουν το φόβο ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να τους εγκαταλείψουν, αλλά μόνο από την άποψη των αμερικανικών συμφερόντων. Η Ουάσινγκτον χρειάζεται αναμφισβήτητα μια συμμαχική στρατιωτική δύναμη στη Συρία για να διατηρήσει τη δύναμή της στην περιοχή και οι μόνοι υποψήφιοι είναι οι Κούρδοι.

"Αν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν τους Κούρδους, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία", δήλωσε ηγετικός στέλεχος των Κούρδων υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Οι Τούρκοι προωθούνται ανατολικά του Αφρίν

Μετά την κατάληψη του Αφρίν από τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους του στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, η Milliyet κάνει λόγο για αναφορές μονάδων που οδεύουν ανατολικά.

Αναφορές σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης λένε για κατάληψη του χωριού Σααλέ δυτικά της Ελ Μπαμπ.

Με την κατάληψη αυτού του χωριού στην περιοχή που ανήκει στον τομέα ευθύνης της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» ανοίγει ο δρόμος για το Τελ Ριφάτ και διαφαινόμενη ένωση των επιχειρήσεων «Κλάδος Ελαίας» και «Ασπίδα του Ευφράτη».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα γίνονται προετοιμασίες για επιχειρήσεις στην Μανμπίτζ.

ΗΠΑ: Παραμένουμε δεσμευμένοι στις κουρδικές δυνάμεις SDF

"Παραμένουμε δεσμευμένοι στον ΝΑΤΟϊκό μας σύμμαχο, την Τουρκία. Αλλά παραμένουμε δεσμευμένοι επίσης στις δυνάμεις SDF στην ανατολική Συρία".

Kάπου εδώ οι ΗΠΑ τράβηξαν μια διαχωριστική γραμμή εναντίον των δηλώσεων/παρατηρήσεων του Ρ.Τ.Ερντογάν για Καμισλί, Χασάκα.

Αλλά αυτό δεν αρκεί..

Καρφί για το ρόλο των ΗΠΑ πέταξε και ο αναπληρωτής Τούρκος πρωθυπουργός, Bekir Bozdag.

"Επανειλημμένα, ζητήσαμε από τις ΗΠΑ να μαζέψουν τα όπλα που παρέδωσαν σε PYD/YPG αλλα δεν το έκαναν. Ο στρατός μας εχει βρει μεγάλες ποσότητες στην Αφρίν"... είπε και έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες από το οπλοστάσιο των Κούρδων.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/975680960909008896?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/975682638743785474?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...