Ελληνοτουρκικά

Επιβεβαιώνει ο Καμμένος την κράτηση των στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας

Η πρώτη δημόσια δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ήρθε σήμερα το πρωί από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Ο κ.Καμμένος επιβεβαίωσε ότι οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν σε Τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα καθώς ακολουθούσαν στίγματα διακινητών ενώ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τους δύο στρατιωτικούς να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης όπως αποκαλύψαμε εχθές.

«Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας και συγκεκριμένα μετά την άρνηση του εισαγγελέα να παραμείνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί στο ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη μέχρι τη δίκη. Αναφερόμενος στο περιστατικό με τη σύλληψη, τόνισε πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο μεταναστών, προσφύγων και δράση διακινητών.

Ακολουθώντας – όπως είπε – στίγματα που κατ΄ αυτούς θα τους οδηγούσαν σε διακινητές, πέρασαν σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και συνελήφθησαν. «Είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία» τόνισε ο κ. Καμμένος για να προσθέσει. «Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού». Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ακόμη ότι, μετά την ΕΕ, θα θέσει το θέμα και στο ΝΑΤΟ.

Δείτε παρακάτω τη δήλωση που έκανε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος:

https://youtu.be/CASIkeWk9mc

RadioEvros.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ