Πολιτική

Εξαρθρώθηκε η σπείρα απατεώνων που δρούσε στην Κρήτη

αρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεβαν ότι έβρισκαν

Ένα προς ένα  ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της σπείρας που εξαπατούσαν ανυποψίαστους ηλικιωμένους στις πόλεις της Κρήτης παριστάνοντας τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και τους υπόσχονταν επιστροφές χρηματικών ποσών λόγω υποτιθέμενου λάθους στον υπολογισμό των λογαριασμών, αποσπώντας τους -ή και κλέβοντας- όσα χρήματα είχαν.

Πρόκειται για πέντε άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας 21 ως 41 χρόνων, που όλοι τους έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες κομπίνες και έχουν συλληφθεί γι' αυτές. Η άκρη του νήματος για την εξάρθρωση της σπείρας, βρέθηκε το περασμένο Σάββατο όταν μπήκαν στο σπίτι ενός 89χρονου και τον έπεισαν να τους δώσει 150 ευρώ, δήθεν ως... εγγύηση για να παραλάβει την επιστροφή χρημάτων από τη Δ.Ε.Η.. Την ίδια ώρα, όμως, τον κράτησαν απασχολημένο και του άρπαξαν άλλα 400 ευρώ!

Οι δράστες διέφυγαν αεροπορικώς από την Κρήτη, αλλά πρώτα ένας από αυτούς φόρτωσε ασυνόδευτο το αυτοκίνητό τους στο πλοίο για τον Πειραιά. Όταν το θύμα κατήγγειλε  την κλοπή, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 21χρονο δράστη από τα πλάνα κάμερας ασφαλείας και ενημέρωσαν το Λιμενικό, που τον συνέλαβε στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Κυριακής, όταν πήγε να παραλάβει το αυτοκίνητο. Στην πορεία της έρευνας αποκαλύφθηκαν τα στοιχεία των υπόλοιπων συνεργών του.
Όπως εξακριβώθηκε στην προανάκριση που συνεχίζεται, από την περασμένη Τετάρτη η σπείρα είχε εξαπατήσει συνολικά έξι ηλικιωμένους, από δυο σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά και τους είχαν αποσπάσει πάνω από 5.000 ευρώ, κοσμήματα και χρυσές λίρες! Ο 21χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και σε βάρος του ίδιου και των συνεργών του που αναζητούνται ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτες από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές