Πολιτική

Εντατικοποίηση ελέγχων στα κρέατα εν όψει Πάσχα – «Κλειδί» η σφραγίδα

Την εντατικοποίηση των ελέγχων, εν όψει των εορτών του Πάσχα, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, από τις αρμόδιες αρχές.

Οι έλεγχοι θα αφορούν την καταγωγή ή την προέλευση των κρεάτων και έχει ως στόχο τη διαφάνεια στην αγορά και την προστασία των ελληνικών αιγοπροβάτων.

«Ενόψει και των γιορτών του Πάσχα οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια στην αγορά και η καλύτερη ποιότητα στην σωστή τιμή για τον καταναλωτή» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τσιρώνης. Σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει εκδοθεί, τα κρέατα μπορούν να επισημανθούν «ελληνικά» μόνο εάν το κρέας έχει γεννηθεί, εκτραφεί και σφαγεί στην Ελλάδα.

Επίσης, θα πρέπει να φέρει σφραγίδα παραλληλόγραμμου σχήματος εντός της οποίας θα αναγράφεται η ένδειξη «ΕΛΛΑΣ» ή «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ». «Σχετικά με το ελληνικό σήμα εδώ και μήνες δουλεύουμε πάνω στον έλεγχο, την ταυτοποίηση και βελτίωση των ελληνικών φυλών», είπε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός και συμπλήρωσε ότι «τα επιστημονικά εργαστήρια της χώρας, σε συνεργασία με τους Έλληνες παραγωγούς και τον ιδιωτικό τομέα, κάνουν στοχευμένη έρευνα για βελτίωση των ελληνικών φυλών και ποικιλιών, για την ταυτοποίηση τους με στόχο της πάταξη των ελληνοποιήσεων και επιπρόσθετα για την ανάδειξη των ευεργετικών τους ιδιοτήτων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...