Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ο Ερντογάν μας απειλεί ότι σε περίπτωση πολέμου θα πάθουμε τα ίδια με αυτά που έγιναν μετά την Μάχη του Σαγγάριου (βίντεο)

«Μήνυμα» Ερντογάν σε κ. Π.Παυλόπουλο : « Να ανοίξει κανένα βιβλίο για τους  Έλληνες επιζήσαντες στρατιώτες της μάχης  του Σαγγάριου  που μετά έπεσαν στην θάλασσα»

«Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους.  Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν μετά την μάχη από το  Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα»!

Υπενθυμίζεται ότι η Μάχη του Σαγγάριου έγινε  τον Αύγουστο του 1921 ως αποκορύφωμα της προέλασης του Ελληνικού Στρατού στην μικρασιατική ενδοχώρα. Η έκβαση της μάχης ήταν αμφίρροπη και συντέλεσε στην ανακοπή της πορείας του ΕΣ προς την Άγκυρα.

Μιλώντας ως συνήθως στο κόμμα του ο Τούρκος σουλτάνος Ερντγάν έδωσε ηχηρή « απάντηση», σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, στον Έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλο που είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν « στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με τις κινήσεις και τις δηλώσεις της ανώτατης ηγεσίας της ».

Ο ίδιος ο  Ερντογάν, κατηγόρησε τον Έλληνα πρόεδρο κ.  Παυλόπουλο..λέγοντας  "να μην αναφέρει μεγάλα λόγια και  πρέπει να διαβάσει  κανένα βιβλίο ιστορίας, αντί να ομιλεί . Εκεί θα διαβάσει πως  επιβίωσαν οι Έλληνες από την μάχη του Σαγγάριου και πως έπεσαν σε μπουλούκια στην θάλασσα, αλλά και πώς εγκατέλειψαν την Μικρά Ασία » .

Στην συνέχεια ο ίδιος μίλησε για την τελική εισβολή στην πόλη της Αφρίν …μετά την οποία από ότι όλα δείχνουν θα έρθει η σειρά της Ελλάδος στο Αιγαίο και την Κύπρο.

«Ο αγώνας μας για το μέλλον είναι ο αγώνας μας για  δικαιοσύνη και ισότητα   Γιατί είμαστε στην Αφρίν; Για την κατοχή; Όχι για να εξουδετερώνουμε τρομοκράτες. Νομίζω ότι, ο αριθμός αυτός έφτασε 3500», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος μέσα σε έκταση  χαράς  .

Την ίδια στιγμή πολλοί θεωρούν ότι ήρθε η ώρα μηδέν έφτασε κάτι που το δείχνουν τόσο οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένου, για «θανατηφόρο ατύχημα’ όσο και του Υπουργού εξωτερικών, Ν.Κοτζιά για «μη ειρηνικές καταστάσεις» . Οι δηλώσεις αυτές μόνο τυχαίες δεν ήταν και μακάρι να διαψευστούμε αλλά θα δούμε πράγματα που μέχρι τώρα ανήκαν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Ηδη  594 αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού έχουν απασφαλίσει και περιμένουν…

Οι Ελληνες μηχανικοί και τεχνικοί δουλεύουν τριπλοβάρδιες και έχουν καταφέρει να αγγίζουν τα οπλικά μας συστήματα το 100% της διαθεσιμότητας κάτι που μέχρι πριν φάνταζε αδύνατον αυξάνοντας κατακόρυφα την μαχητική ισχύ σε ΠΑ-ΠΝ-ΣΞ.

Εδώ και μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη αναδιάταξη δυνάμεων και μετακινήσεις. Από το μεσημέρι της Παρασκευής εντοπίστηκε αυξημένη κινητικότητα αρμάτων μάχης και στρατιωτικών οχημάτων στην εθνική οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης τη βόρεια Ελλάδα και τα σύνoρα με την Τουρκία.

Ερωτηθείς ο κ.  Κοτζιάς, αν συμμερίζεται την ανησυχία που εξέφρασε πρόσφατα ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, για το ενδεχόμενο επεισοδίου μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, ο ίδιος υπενθυμίζει ότι εδώ και τρία χρόνια υπογραμμίζει «προς κάθε πλευρά ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα ή και λάθος. Ότι, επιπλέον, πρέπει κανείς να έχει ανοικτά τα κανάλια επικοινωνίας ώστε να μη μετεξελιχθεί αυτό το λάθος σε θερμότερο επεισόδιο».

«Όπως έχω εξηγήσει, η νευρικότητα της Τουρκίας είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις κάθε άλλο παρά ειρηνικές και ορθολογικές. Όταν ο διπλανός σου περνά περίοδο με ισχυρά τα αισθήματα της «κρίσης αλαζονείας και αίσθησης ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» σε συνδυασμό με «φόβο και αισθήματα ανασφάλειας», εσύ πρέπει να είσαι πολύ μετρημένος. Αυτό δεν είναι αδυναμία, αλλά στάση ισχυρής ευθύνης και υπευθυνότητας», αναφέρει καταληκτικά ο κ. Κοτζιάς.

Σύμφωνα  όμως με καλά ενημερωμένους ειδικούς αμυντικούς αναλυτές η στάση του Ερντογάν ανάγεται σαφέστατα σε "οθωμανικής εμπνεύσεως σχέδιο ¨κατατρομοκράτησης" κρατών όπως η Ελλάδα που τελεί υπό οικονομική ομηρία , η Κύπρος , που τώρα παίρνει " βαθιές οικονομικές ανάσες", για να υφαρπάξει  ο ίδιος κοιτάσματα υδρογονανθράκων "χωρίς μία ...ντουφεκιά" .

Ο πόλεμος θα στοίχιζε  πολύ ακριβά σε όποιον εμπλακεί και ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά ότι ότι ένας πόλεμος με την Ελλάδα μπορεί να του στοιχίσει  την εξουσία και πολλά περισσότερα. Αυτός λοιπόν πρέπει να φοβάται όχι εμείς που είμαστε χρεοκοπημένοι και μας πιέζουν όλοι ..... από παντού.   

https://dailymotion.com/video/x6g4gj4

«Έξαλλος» με το ΝΑΤΟ - Δηλώσεις-«φωτιά» κατά της Συμμαχίας

Ξέφυγε τελείως ο Τούρκος σουλτάνος ή γνωρίζει ότι "μετρά ημέρες"....και λοιδωρεί κατάμουτρα τις χώρες μέλη της συμμαχίας ενώ εξάρει την χώρα του ως πανίσχυρης λόγω των επιχειρήσεων των τουρκικών δυνάμεων στην Συρία.  

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια ομιλία στην  πόλη Μερσίνα  ,  «έφτυσε» κατάμουτρα τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι «αν τα μέλη του ΝΑΤΟ ήταν αρκετά ισχυρά στη Συρία, θα είχαν τεθεί ανοιχτά υπέρ μας ενώ μόνο η Τουρκία έχει την δύναμη να στέκεται ψηλά ».

https://youtu.be/4gIYf3QwMyk

Μια μέρα πριν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Çavuşoğlu απάντησε σε  ομιλία ότι η Τουρκία δεν «υπακούει» πλέον στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, λέγοντας στην ίδια γερμανική εφημερίδα ότι:

«Είμαστε ένας από τους βασικούς συμμάχους του (ΝΑΤΟ), αλλά αυτή είναι η στρατηγική μας επιλογή, και κανείς δεν μπορεί να μας εκδιώξει, είναι τεχνικά αδύνατο. Δεν θα επιτρέψουμε  την αμφισβήτηση της ιδιότητας μέλους του ΝΑΤΟ από κανένα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας όμως καλούν  συνεχώς την Τουρκία να συμμορφωθεί με την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για κατάπαυση του πυρός στην πόλη Αφρίν , η οποία ψηφίστηκε πριν από περίπου 2 εβδομάδες.

Οι ΗΠΑ, ζήτησαν αρκετές φορές από την Τουρκία να μην "σπάσει" την εκεχειρία του ΟΗΕ. Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το ψήφισμα του ΣΑ δεν έχει καμία σχέση με την Afrin, δεδομένου ότι η περιοχή δεν αναφέρεται ρητά στο κείμενο.

Οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων και ειδικά του Ερντογάν όμως αφορούν ένα άλλο ακόμα πιο τρομερό σχέδιο το οποίο έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή από τις ΗΠΑ κατά της Τουρκίας εδώ και καιρό και αφορά την "αποφυγή" απόσυρσης της χώρας  από την συμμαχία…με εσπευσμένη  «επιδιόρθωση » της ηγεσία της.....με κάθε μέσο.   

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας , υπάρχει «υποχθόνιο σχέδιο του ΝΑΤΟ» που έχει  στόχο την μεταφορά χιλιάδων ανδρών της συμμαχίας σε….τουρκικό έδαφος με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στα χνάρια της αποστολής δυνάμεων σε Βαλτική, Α.Ευρώπη, Βαλκάνια και Γερμανία.

Στις χώρες αυτές έχουν συγκεντρωθεί νατοϊκές μονάδες οι οποίες στην ουσία  «ελέγχουν και κατέχουν» πλέον τις χώρες αυτές».

Οι πληροφορίες του περιβάλλοντος του Ερντογάν μιλούσαν για νατοϊκό σχέδιο κατάληψης της χώρας μέσω ενός σχεδίου μετατροπής της τουρκικής επικράτειας  σε «προκεχωρημένο φυλάκιο» της συμμαχίας στα πλαίσια , υποτίθεται του πολέμου κατά του ISIS , αλλά στην ουσία αφορούσε σχέδια περικύκλωσης της Ρωσίας.

Όπως έπραξε το ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής, στην Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, έτσι και στην Τουρκία είχε προβλεφθεί η αποστολή μεγάλου αριθμού δυνάμεων οι οποίες σταδιακά θα αναλάμβαναν τον έλεγχο της χώρας είτε μέσου πραξικοπήματος, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο , για την υλοποίηση των σχεδίων της παγκόσμιας κυβέρνησης.

Το σχέδιο το «σφύριξαν» οι Ρώσοι στον Ερντογάν για το δικό τους συμφέρον, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος κατανόησε «βαθιά» το τι ακριβώς θα ελάμβανε χώρα στην τουρκική επικράτεια…και τώρα λέει ναι μεν ότι ανήκει στην συμμαχία αλλά ότι ..κινείται κατά το δοκούν…πράγμα ανεπίτρεπτο για τις ΗΠΑ .

Επισημαίνουμε ότι  η αρχή μετακίνησης δυνάμεων του ΝΑΤΟ είχε ξεκινήσει με την αποστολή Γερμανικών , αμερικανικών και ολλανδικών δυνάμεων μαζί με τους πυραύλους patriot, καθώς και με την μεταστάθμευση αεροσκαφών στην βάση του Ιντσιρλίκ ….αλλά μετά  την έναρξη των επιχειρήσεων κατά των Κούρδων στην Συρία από τον τουρκικό στρατό όλα άλλαξαν.

Το ΝΑΤΟ όμως και η δύση έχει τα δικά της σχέδια για όποιον «σηκώνει κεφάλι»…και αυτό δεν αλλάζει ότι και να λένε κάποιοι.

Τονίζουμε ότι σε λίγες ημέρες  στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών θα ενωθούν με αυτά 25 άλλων χωρών  για να συμμετάσχουν σε μία στρατιωτική άσκηση 3.700 ατόμων  που έχει αξιολογηθεί ως η «μεγαλύτερη άσκηση πυροβολικού» της Ευρώπης από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Η άσκηση, με την επωνυμία « Δυναμικό Μέτωπο 2018», είναι ένα ετήσιο γεγονός για τις δυνάμεις των ΗΠΑ που αναπτύσσονται στην Ευρώπη και μία από τις πολλές που διευθύνει ο αμερικανικός  στρατός με τους συμμάχους του στην ήπειρο για να αυξήσουν την ικανότητά τους να δρουν σε μελλοντικές επιθετικές επιχειρήσεις .

Οι ΗΠΑ και όλα τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ είναι υποχρεωμένα να βοηθήσουν οποιονδήποτε σύμμαχο σε περίπτωση ξένης επίθεσης .

Αυτό το έτος, η άσκηση  έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε μέγεθος σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα με εκτιμήσεις της εφημερίδας Pentagon Stars and Stripes.

Την ίδια στιγμή όλως τυχαίως το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «lwo Jima», στο οποίο βρίσκεται δύναμη 2.500 πεζοναυτών κατέπλευσε στο Ισραήλ για ασκήσεις κατά του Ιράν λένε πολλοί...ενώ πολλές ανώνυμες πηγές "δείχνουν" την Τουρκία.

Στο κατάστρωμα του υπάρχουν μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα τύπου «Cobra» και το σκάφος βεβαίως ότι πιο σύγχρονο από αντιπλοϊκά και αντιπυραυλικά συστήματα. Ένα αεροπλανοφόρο επίσης δεν επιχειρεί μόνο του.

Διαθέτει συνοδεία ακόμη τεσσάρων πολεμικών πλοίων. Όλα θα ενταχθούν στη δύναμη του 6ου Στόλου με περιοχή ευθύνης την ανατολική Μεσόγειο και βεβαίως την κυπριακή ΑΟΖ.

Στο  Αιγαίο την ίδια στιγμή ,  αεροσκάφη από  πέντε χώρες λαμβάνουν μέρος  στην αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2018» στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Πρόκειται για αεροσκάφη F-15 (τουλάχιστον 12) από τις ΗΠΑ, Mirage 2000-9 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Eurofighter Typhoon FGR4 από το Βρετανία, Tornado από την Ιταλία και ένα ελικόπτερο AW-139 από την Κύπρο καθώς και  12 ισραηλινά F-16SUFA.

Οι ασκήσεις και οι πτήσεις που θα κάνουν όλα αυτά τα αεροσκάφη μαζί με τα ελληνικά θα είναι σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών και θα περιλαμβάνουν, καταστολή του συστήματος Αεράμυνας, Προσβολή Αεροδρομίου,

Προσβολή Ειδικών Στόχων /Αεροπορική Απομόνωση (Γέφυρες, υποδομές, μέσα και προσωπικό), Προσβολή Στόχων επιφανείας, Προστασία Αεροσκαφών Υποστήριξης (Slow Mover) και Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue).

Αν νομίζουν τώρα κάποιοι ότι όλες αυτές οι κινήσεις που έχουν μια σχετική απόσταση μεταξύ τους ήταν απλά  «προγραμματισμένες» και τυχαίες και ότι δεν υπάρχει ευρύτερο σχέδιο νατοϊκής επέμβασης στην ….Τουρκία την στιγμή που σουλτάνος Ερνττογάν  κουνάει «μαντίλι» στην συμμαχία …τότε ζει στον άλλον πλανήτη.

Έτσι λειτουργούσαν και συνεχίζουν να λειτουργούν οι υπερδυνάμεις σε όλη την ανθρώπινη καταγεγραμμένη ιστορία.

 

https://youtu.be/ik0-T7PzgN0?t=7

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...