Κόσμος

Τι έρχεται; Για «ακούσια» ένοπλη αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας κάνουν λόγο οι ΗΠΑ - Περίεργη σπόντα για το ΝΑΤΟ...


Περίεργες δηλώσεις ξανά από τον πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας ο οποίος παραδέχτηκε αμερικανική διαμεσολάβηση στο θέμα με τους δύο Ελληνες κρατούμενους στρατιώτες.

Τον φόβο του για ένα «ατύχημα» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, μια "ακούσια αντιπαράθεση'' όπως την χαρακτήρισε, εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στις Καστανιές Έβρου, ο κ. Πάιατ επισήμανε ότι «η Ουάσιγκτον ασχολείται ενεργά με το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Μιλώντας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Αμερικανός διπλωμάτης, έπειτα από πολλές ερωτήσεις αναφορικά με τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, δήλωσε πως ένα ατύχημα είναι το χειρότερο σενάριο αυτήν τη στιγμή, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίστηκε καθησυχαστικός, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει διάλογος και συνεχείς επαφές ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Οι δηλώσεις του όμως που προκαλούν προβληματισμό είναι στο εξής σημείο:

«Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους λόγους να θέλει να δει την Τουρκία να παραμένει σταθερό μέλος του ΝΑΤΟ». Τι θέλει να μας πει με αυτό;

Το ΝΑΤΟ ήταν ενήμερο για το επεισόδιο

Το ΝΑΤΟ ενημερώθηκε για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από Τούρκους, κυριολεκτικά σε πρώτο χρόνο!

Την ώρα που ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, είχαν συνεργασία με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller, έφθασε από το ΓΕΣ η πληροφορία για το επεισόδιο.

Αυτές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στρατιώτες

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του τουρκικού αλλά και του κυπριακού Τύπου για την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Όπως μεταδίδει το Κυπριακό πρακτορείο που επικαλείται τα τουρκικά Μέσα, οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία για “παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής”.

Τα ίδια Μέσα αναφέρουν πως η απόφαση για προφυλάκιση λήφθηκε επίσης λόγω “υποψίας ότι θα αποδράσουν”, “για υποψία παραποίησης στοιχείων”, για ‘μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία”, για ‘πιθανότητα διαφυγής τους στο εξωτερικό”.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να ερευνήσει τα ψηφιακά δεδομένα που βρέθηκαν στην κατοχή τους

Δείτε Βίντεο:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές