Ελληνοτουρκικά

Αλαλούμ με τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Ανασκευάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ - Διαψεύδει ο Τζανακόπουλος (upd2)

(Ανανέωση)

Μυστήριο καλύπτει τις κινήσεις των τουρκικών αρχών σε σχέση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Ενώ αρχικά σήμερα διέρρευσε η είδηση ότι θα μεταφερθούν στις 2 το μεσημέρι στο δικαστήριο, τουρκικά μέσα το διαψεύδουν.

Στο ίδιο πνεύμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι είχε επαφή με το προξενείο της Αδριανούπολης και όπως είπε «δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής η πληροφορία για μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα δικαστήρια της Αδριανούπολης».

Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν. «Για το θέμα αυτό και για τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων και πρωτοβουλιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5.00 το απόγευμα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο" πρόσθεσε.

Επίσης, τουρκικά μέσα σημειώνουν ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν θα έχουν καμία επαφή σήμερα με τη Δικαιοσύνη. Ωστόσο νωρίτερα είχαν μεταδώσει ότι θα έδιναν συμπληρωματική κατάθεση.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι ο εισαγγελέας θα ζητήσει από τους δύο αξιωματικούς τα PIN των κινητών τους τηλεφώνων.

Η πρωτοβουλία της Εισαγγελίας είχε δημιουργήσει αίσθηση, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι οι δύο θα εμφανίζονταν ενώπιον του Δικαστηρίου στις 30 Μαρτίου.

Η αγωνία για τον 25χρονο υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη κορυφώνεται, καθώς μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και ως εκ τούτου ο χρόνος επιστροφής τους στην Ελλάδα παραμένει άγνωστος.

Οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πρόκειται να βρεθούν την Παρασκευή στην Αδριανούπολη για να τους επισκεφτούν.

(Αρχικό κείμενο)

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία μεταφέρονται από τις φυλακές στο δικαστήριο της Αδριανούπολης. Δεν αναφέρεται ο λόγος της μεταφοράς τους στο δικαστήριο αλλά, αν ισχύει η πληροφορία, θα υπάρξει κάποια εξέλιξη στην υπόθεση.

Οι πληροφορίες δεν είναι σαφείς και θα μπορούσε να εντάσσονται στο παιχνίδι ψυχολογικού πολέμου το οποίο συχνά επιλέγει η τουρκική πλευρά για να κάμψει το ηθικό της ελληνικής πλευράς, στην προσπάθεια να οικοδομήσει την αίσθηση ότι η εναντίωση της Ελλάδας στα τουρκικά γεωπολιτικά σχέδια είναι αδιέξοδη.

Όλα αυτά επιδιώκοντας να πλήξει τις αντιστάσεις της ελληνικής κοινωνίας…

Αν και η είδηση διαψεύδεται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Ελλάδας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί οδηγούνται στο δικαστήριο...

Πληροφορίες του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, από την Τουρκία, κάνουν λόγο για περίεργη εσπευσμένη μετάβαση των στρατιωτικών μας στις 2 το μεσημέρι στο δικαστήριο.

Πληροφορίες, όχι ιδιαίτερα πειστικές κάνουν λόγο ότι θα ερωτηθούν για τα… πιν των κινητών τους, ενώ οργιάζει και η φημολογία για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους Κούρδους που κρατά η ελληνική πλευρά, αυτούς που συνέλαβε λίγο πριν την άφιξη του Ερντογάν στην Αθήνα.

Η τουρκική πλευρά φέρεται να έχει ρίξει στο τραπέζι ανεπίσημη πρόταση για την έκδοση από τις ελληνικές Αρχές στην Τουρκία τριών ατόμων με τουρκικά διαβατήρια και σε αντάλλαγμα η Αγκυρα δηλώνει διατεθειμένη να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Αποδέκτης της πρότασης, προκειμένου να μεσολαβήσει, ήταν ο Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος την κοινοποίησε αμέσως σε ανώτατο αξιωματούχο του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η κρούση στην τουρκική πλευρά έγινε υπό άκρα εμπιστευτικότητα από γνωστό Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία προς κορυφαίο διπλωματικό παράγοντα της Τουρκίας που υπηρέτησε στο παρελθόν στην Αθήνα. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις «υπόγειες» συνομιλίες γνώριζε και κορυφαίο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ