Βαλκάνια

Ολοι με το δάχτυλο στη σκανδάλη: Ανάπτυξη σερβικών-αλβανικών και δυνάμεων της KFΟR στα σύνορα - Δείτε εικόνες και Βίντεο

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη Σέρβοι-Αλβανοί και KFΟR μετά την απαγόρευση εισόδου σε Σέρβους πολιτικούς και την σύλληψη Σέρβου αξιωματούχου. Η αντιπροσωπεία μας θα φτάσει στη Μιτρόβιτσα διαμηνύει το Βελιγράδι. Σε ετοιμότητα επέμβασης ο σερβικός Στρατός στα σύνορα.

Οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας του Κοσόβου, ROSU,  έριξαν κρότου λάμψης και δακρυγόνα για να επέμβουν και να συλλάβουν τον Marko Djuric, ο οποίος μεταφέρθηκε αμέσως στην Πρίστινα.

Οι δυνάμεις του Κοσόβου έχουν αναπτυχθεί στον σερβικό τομέα της χώρας μετά την απαγόρευση στον Σέρβο ΥΠΑΜ, Aleksandar Vulin, και την σύλληψη του επικεφαλής του τομέα του Σερβικού Γραφείου για το Κόσοβο, Marko Djuric.

Κατά μήκος της οδικής αρτηρίας που οδηγεί στη συνοριακή διάβαση Jarinje - στα 200 μέτρα από το συνοριακό πέρασμα Jarinje στο Βόρειο Κόσοβο - έχουν αναπτυχθεί οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσόβου όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ενώ υπάρχει και αυξημένη παρουσία ανδρών της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης-KFOR.

Το Κόσοβο δεν έχει επίσημα Στρατό αλλά έχει ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και KFOR.

Στο κέντρο της Μιτρόβιτσα έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Σέρβοι που ζητούν να επιτραπεί η είσοδος των πολιτικών από την Σερβία και απειλούν ότι θα μεταβούν στα σύνορα να τους υποδεχθούν.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε η βόμβα απλά θα εκραγεί.

Ο επικεφαλής του γραφείου του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια Marko Djuric συνελήφθη σήμερα στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου, για αδιεκρίνιστους λόγους αναφέρουν τα σερβικά ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, προέβη σε επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Η πολιτική αντιπροσωπεία από τη Σερβία, με επικεφαλής τον διευθυντή του γραφείου για το Κόσοβο της σερβικής κυβέρνησης, Μάρκο Τζούριτς, επισκέπτεται τη Μιτρόβιτσα για να συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με τους εκπροσώπους των Σέρβων στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες.

Νωρίτερα η συνοριακή αστυνομία απαγόρευσε και την είσοδο των υπουργών Άμυνας και Πολιτισμού της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν και Βλάνταν Βουκουσάβλιεβιτς, οι οποίοι επισκέπτονταν σερβικά μοναστήρια.

Χθες το ΥΠΕΞ του Κοσόβου εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφερόταν ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν Σέρβο πολιτικό.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς αντιδρώντας δήλωσε ωστόσο ότι «παρά την απαγόρευση της Πρίστινας η σερβική αντιπροσωπεία θα βρει τρόπο να φτάσει στην Μιτρόβιτσα». Ανταπαντώντας σήμερα ο ΥΠΕΞ του Κοσόβου, Μπετζέτ Πατσόλι, προειδοποίησε ότι όποιος Σέρβος πολιτικός εισέλθει παράνομα θα συλληφθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ