Κοινωνία

Εγινε κι αυτό: Τρεις Αλβανοί κρατούμενοι μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού

Έγινε και αυτό στις φυλακές Κορυδαλλού, με τρεις Αλβανούς κρατουμένους να μαστιγώνουν με ένα αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Κορυδαλλού.

Το ασύλληπτο περιστατικό καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αυτό έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή 9 Μαρτίου.

«Την Παρασκευή 9/3/2018 ο έντιμος, επαρκής μα και εργατικός συνάδελφος Δ.Τ. στην προσπάθεια του να κλείσει τα κελιά της Γ’ πτέρυγας που παρέμεναν ανοιχτά αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στον χρόνο που έπρεπε η νυχτερινή κατάκλιση, καταρχήν απειλήθηκε με μαχαίρι και στην συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους χρησιμοποιώντας ένα αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο», αναφέρει σχετικά η Ομοσπονδία.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι αρχικά απέκρυψε το περιστατικό και στη συνέχεια το υποβάθμισε.

«Μπορεί αυτό καθαυτό το περιστατικό ως μη ασυνήθιστο πλέον να μην μας εξέπληξε τόσο, η διεκπεραίωσή του όμως μας τρόμαξε. Καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση. Αντιθέτως το περιστατικό αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί. Η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η Πολιτική ηγεσία με τον τρόπο αυτό τελούσε σε δικαιολογημένη άγνοια και εμείς μάθαμε για το περιστατικό μετά από την διαρροή του στον ηλεκτρονικό τύπο. Μετά από συζητήσεις που κάναμε δυστυχώς όχι μόνο επιβεβαιώσαμε ότι το περιστατικό συνέβη, αλλά διαπιστώσαμε ότι η εξέλιξή του ξεπερνά τις όποιες διαρροές που ακολούθησαν», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

«Ενημερώνοντας για μια ακόμη φορά για τα όσα οδυνηρά συμβαίνουν στον εργασιακό μας χώρο επιβεβαιώνουμε τις ρήσεις «και όμως κινείται» και «μη χειρότερα» και προειδοποιούμε για την επερχόμενη βουή. Άραγε ακούει κανείς;», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές