Κόσμος

Είναι ντροπή να λέγονται Χριστιανοί!-Σκάνδαλο στο Βατικανό: Ζιγκολό ξεσκέπασε τη διπλή ζωή ομοφυλόφιλων ιερέων–Δείτε το βίντεο

Έναν φάκελο 1.200 σελίδων, ο οποίος ξεσκεπάζει τη διπλή ζωή 34 Ιταλών ρωμαιοκαθολικών ιερέων και έξι μαθητευόμενων ιερέων έστειλε στο Βατικανό η αρχιδιακονία της Νάπολης. Ένας δικηγόρος, ο οποίος έγινε ζιγκολό για άνδρες, συγκέντρωσε τη λίστα με τους ιερείς, οι οποίοι σύμφωνα με τις καταγγελίες του είναι ομοφυλόφιλοι.

Ο Francesco Mangiacapra έδωσε όλα τα στοιχεία στις αρχές, ανάμεσα στα οποία είναι και screenshot των συνομιλιών του με τους ιερείς στην εφαρμογή gay dating Grindr, στο Telegram, στο Facebook και στο WhatsApp. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ήθελε να ρίξει φως στην υποκρισία των μελών του κλήρου και στην ατιμωρησία που απολαμβάνουν μέσα στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας.

«Ο σκοπός δεν είναι να βλάψουμε τους αναφερόμενους ανθρώπους, αλλά να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ότι η διπλή ζωή τους, όσο φαινομενικά βολική κι αν είναι, δεν είναι χρήσιμη σε αυτούς ή σε όλους τους ανθρώπους για τους οποίους θα πρέπει να είναι ένας οδηγός και ένα παράδειγμα προς μίμηση» δήλωσε στην Corriere della Sera.

Ο καταγγέλων εργάστηκε ως δικηγόρος πριν γίνει ζιγκολό και υπέβαλε τον κατάλογο με τα ονόματα και τις συνοδευτικές αποδείξεις στην Αρχιδιακονία της Νάπολης στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Ο καρδινάλιος Κρεσέντσιο Σέπε δήλωσε ότι προώθησε τον φάκελο στην παπική έδρα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι όσοι έχουν υποπέσει σε σφάλματα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες και να λάβουν βοήθεια ώστε να μετανοήσουν.

https://youtu.be/NMJ11UETzVo

Πηγή: La Stampa

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...