Εκκλησία

Είναι αυτός ο νέος "Κώδικας Ντα Βίντσι"; Νέο βιβλίο για την....αδιευκρίνιστη διαδρομή του Ιησού!

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα, λέει ο θυμόσοφος λαός και βαρεθήκαμε πια να βλέπουμε επί μονίμου βάσεως πριν από τις μεγάλες χριστιανικές εορτές άρθρα, βιβλία, έρευνες και άλλα ευφάνταστα σενάρια που ισορροπούν ή και ξεπερνούν πολλές φορές την έννοια της βλασφημίας.

Το νέο φρούτο είναι ένα καινούριο βιβλίο που δεν αναγνωρίζει την θεϊκή φύση του Ιησού Χριστού αλλά πλασάρεται ως ανάλυση
της δήθεν μεγαλύτερης ιστορίας που δεν ειπώθηκε ποτέ.... Βάζει στο μπλέντερ σενάρια, φανατασία και μυστικισμό και ιδού το αποτέλεσμα! Το νέο αυτό βιβλίο εξετάζει πώς ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ έγινε Ιησούς ο Προφήτης. Και το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτό το κατασκεύασμα θα μπορούσε να γίνει ο νέος "Κωδικας Ντα Βίντσι" που προ ετών προκάλεσε σάλο.

"Η δημιουργία ενός προφήτη" είναι η κατά τον συγγραφέα Michael Berens η κεντρική ιδέα του βιβλίου και "βυθίζεται βαθιά στην αναζήτηση της απάντησης στο πώς ένας αδιευκρίνιστος χωρικός της Γαλιλαίας έγινε ένας χαρισματικός προφήτης που άλλαξε την πορεία του Δυτικού Πολιτισμού" σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου.

"Στην ιστορία της θρησκείας δεν υπήρξε ποτέ άλλη μορφή όπως ο Ιησούς της Ναζαρέτ. Γνωρίζουμε τι ώθησε τον Μωυσή, τον Μωάμεθ και τον Βούδα να γίνουν μεγάλοι θρησκευτικοί ηγέτες. Τι μεταμόρφωσε όμως αυτόν τον αδιευκρίνιστο χωρικό από τη Γαλιλαία σε έναν χαρισματικό προφήτη που θα άλλαζε την πορεία του δυτικού πολιτισμού;" αναφέρεται στην παρουσίαση του "Becoming Jesus: The Making of a Prophet,"

Ο γράφων ισχυρίζεται πως με ιστορικά στοιχεία, καθώς και τη μελέτη της θρησκευτικής εμπειρίας, μέσω του βιβλίου του επιδιώκει να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα εξετάζοντας σε βάθος το κεντρικό θρησκευτικό γεγονός στη ζωή του, που υποστηρίζει πως είναι το βάπτισμα του από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή .

Υποστηρίζει ακόμη πως εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, η πργαματικότητα κρύβεται κάτω από την σκιά της έμφασης του Χριστιανισμού στη θεότητα του Ιησού, ενώ πιστεύει πως η ιστορία του μετασχηματισμού του που είναι ενσωματωμένη στα Ευαγγέλια μας βοηθά να καταλάβουμε πώς ο Ιησούς ήρθε έχοντας ένα μοναδικό όραμα για τον Θεό. Αυτό το όραμα διαμόρφωσε την αποστολή και το μήνυμα του, θέτοντας σε κίνηση μια θρησκευτική επανάσταση, λέει ο συγγραφέας.

Ο συγγραφέας λέει πως έγραψε το βιβλίο για όσους ενδιαφέρονται για τη φιγούρα του Ιησού, ξεκινώντας με μια γενική επισκόπηση των πολλών διαφορετικών τρόπων που ο ιστορικός Ιησούς απεικονίστηκε μπερδεύοντας την εικόνα του ποιος ήταν πραγματικά.

Στη συνέχεια, κάνει μια ανασκόπηση σε αυτό που γνωρίζουμε για την προέλευσή του και τον χρόνο που ζούσε, παρέχοντας το πλαίσιο για το γιατί η εμπειρία του βάπτισης τον επηρέασε τόσο βαθιά. Το τελευταίο τμήμα διερευνά πώς αυτή η εμπειρία ώθησε την ανάπτυξή του ως θρησκευτικός ηγέτης και ήρθε να καθορίσει την αποστολή και το μήνυμα του.

Ο Michael J. Berens, M.S., Ph.D., είναι ανεξάρτητος συγγραφέας, συντάκτης και ερευνητής με περισσότερα από τριάντα χρόνια επαγγελματικής επικοινωνίας και πολλών δημοσιεύσεων. Εκτός από τις επαγγελματικές επιδιώξεις του, έχει διαχρονικό ενδιαφέρον για την ιστορία της θρησκείας και τη διασταύρωση της θρησκείας και του πολιτισμού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ