Υγεία

Δύο απίστευτα κόλπα για να σταματήσει ο λόξιγκας

Αρκετοί είναι εκείνοι που εκνευρίζονται από έναν επαναλαμβανόμενο λόξιγκα. Αυτό μάλιστα μπορεί να σας τύχει, μετά από ένα μεγάλο γεύμα, ή αφότου φάγατε ή ήπιατε κάτι πολύ βιαστικά.
Υπάρχουν πολλά “γιατροσόφια” για το τι μπορείτε να κάνετε για να σταματήσει ο λόξιγκας, αλλά, όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, τα περισσότερα από αυτά αποδεικνύονται… άνθρακες αντί για θησαυρός.

Αυτές είναι οι δύο τεχνικές, με τις οποίες ο λόξιγκάς σας θα σταματήσει:

Πιείτε νερό, ενώ έχετε τα αυτιά σας βουλωμένα

Πιείτε ένα ολόκληρο ποτήρι νερό με ένα καλαμάκι, ενώ ταυτόχρονα έχετε κλείσει και τα δύο αυτιά σας. Όταν έχουμε λόξιγκα, το πνευμονογαστρικό νεύρο είναι είτε κατεστραμμένο, είτε ερεθισμένο και, ως εκ τούτου, χρειάζεται διέγερση για να λειτουργήσει κανονικά και πάλι. Δεδομένου ότι οι κλάδοι του πνευμονογαστρικού νεύρου φθάνουν στο ακουστικό σύστημα, βάζοντας τα δάχτυλά σας στα αυτιά σας μπορεί να διεγείρετε τις απολήξεις των νεύρων και να “επανεκκινήσετε” το πνευμονογαστρικό νεύρο.

Τραβήξτε τη γλώσσα σας προς τα έξω

Το να βγάλετε έξω τη γλώσσα σας, θα σας βοηθήσει να διεγείρετε το πνευμονογαστρικό νεύρο και να μειώσετε τους σπασμούς του διαφράγματος, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει να αποφευχθεί η αντανακλαστική αναρρόφηση αέρα. Μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο με το να τραβήξετε τη γλώσσα σας προς τα έξω με τα δάχτυλά σας.

Iatropedia.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...