Ελληνοτουρκικά

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Θα πάμε σε “υψηλότερο επίπεδο” αν η Τουρκία δεν…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της υπόθεσης με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, μιλώντας προς τον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Ο κ. Τζανακόπουλος συνέστησε αναμονή μέχρι να δούμε το κατηγορητήριο που θα απαγγελθεί από την πλευρά του Τούρκου εισαγγελέα, χαρακτηρίζοντας ότι θα ήταν «νομικά παράλογο» το περιστατικό να χαρακτηριστεί ως οτιδήποτε διαφορετικό από «παράνομη είσοδο σε χώρα».

Όπως ανέφερε, το θέμα θα τεθεί αύριο από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι η υπεύθυνη στάση στο ζήτημα κράτησε δύο μέρες…

Υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία υποχωρητική στάση απέναντι στην Τουρκία», προσθέτοντας πως όποιος το υποστηρίζει, θα πρέπει να προτείνει άλλη γραμμή πλεύσης.

Σε μια αναφορά που αφορά τις διαφορετικές θέσεις με τον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ και την εν γένει στάση του προέδρου τους, υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, δήλωσε πως «δεν μπορούμε να ανάγουμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας στις εξελίξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως η Τουρκία επιδεικνύει μεγάλη προκλητικότητα τον τελευταίο καιρό όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και έναντι της ΕΕ, και έναντι των ΗΠΑ κ.λπ. Τέλος, δήλωσε πως αν η Τουρκία δείξει πως δεν θέλει να επιλύσει το ζήτημα, θα υπάρξουν «πιο γενναίες πρωτοβουλίες και σε πολύ υψηλότερο επίπεδο», χωρίς να διευκρινίσει πιο είναι αυτό…

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ