Κυβέρνηση

Γιώργος Τράγκας: Το πολιτικό ατόπημα του Νίκου Βούτση και οι «καυτές» σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου

Η κυβέρνηση των αφρόνων παραμένει στον κόσμο της. Εξακολουθεί να είναι στον αστερισμό των σχέσεων με τον κο Πάνο Καμμένο και τον κο Ιβάν Σαββίδη. Εξακολουθεί να λέει ψέματα και ανοησίες, ενώ η χώρα σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι πρώτη στη μείωση μισθών και συντάξεων με απίστευτους πλέον δείκτες καθόδου στην παιδεία, στην υγεία και στο βιοτικό επίπεδό της.

Οι γονείς λόγω έλλειψης χρημάτων παραμελούν τη στοματική τους υγεία για να δώσουν φαγητό στα παιδιά τους.

Οι οδοντίατροι αναφέρουν ότι εξαφανίζονται εργασίες, όπως τα εμφυτεύματα, προκειμένου να υπάρχουν περισσότερα χρήματα για τα παιδιά. Όπως ανέφεραν οι οδοντίατροι σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας, επιστρέφουμε στην εποχή της μασέλας!!!

Μόνο 650 οδοντίατροι εργάζονται στο ελληνικό δημόσιο, ενώ έχουν φύγει χιλιάδες στο εξωτερικό…

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο καρκίνος του στόματος είναι ο 8ος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος και στους πληθυσμούς με χαμηλά εισοδήματα έχουμε τη μεγαλύτερη συχνότητα. Προσέχετε όσοι καπνίζετε και πίνετε ταυτόχρονα.

Συνεχίζουμε και σήμερα τη συγκέντρωση των ΟΧΙ μας σε όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο κος Νίκος Βούτσης προέβη χθες σε ένα πολιτικό ατόπημα. Είπε, ότι τα μέλη των Μακεδονικών Ενώσεων έχουν ξεφύγει, γιατί έστειλαν εξώδικα στα μέλη της βουλής, στα οποία επισημαίνουν ότι αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία συνιστά αδίκημα του ποινικού κώδικα και τόνισαν σε αυτά τα εξώδικα, ότι αυτό στοιχειοθετεί εσχάτη προδοσία.

Πρέπει να πω στον αγαπητό κο Βούτση, που εξελέγη με τις ψήφους του ελληνικού λαού και των εκατομμυρίων Μακεδόνων, ότι δεν μπορεί όλα αυτά τα εκατομμύρια που συγκεντρώνονται στις πλατείες ή εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να μην στέκουν καλά και να στέκει μόνο ο κος Βούτσης, ο κος Τσίπρας και η περίφημη συγκυβέρνηση.
Αυτά τα εξώδικα, τα οποία θα έχουν συνέχεια νομική παράλληλα με ένα πλήθος κινητοποιήσεων, δεν έχουν προέλθει από ετερόκλητους όχλους, ούτε τα έχουν γράψει κάποιες ομάδες αντιεξουσιαστών ή υπερδεξιών ή άλλων θερμόαιμων. Έχουν προέλθει από τα καλύτερα νομικά γραφεία, τόσο του Εσωτερικού, όσο και του Εξωτερικού στα οποία καταφεύγουν οι Μακεδονικές Ενώσεις.

Πρέπει να πω στον κο Βούτση ότι δεν μπορεί ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων να κατηγορεί το σύνολο των κατοίκων της ελληνικής Μακεδονίας και της Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι εκπροσωπούνται κατά κανόνα, από τις Μακεδονικές Ενώσεις και τα Σωματεία της Βορείου Ελλάδος. Είμαι υποχρεωμένος να πω στον αγαπητό κο Βούτση, ότι τα εξώδικα αυτά, όπως και άλλα νομικά μέτρα – θα πολλαπλασιαστούν, όπως μαθαίνω.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, δεν μπορεί να μη βλέπει τα συλλαλητήρια που γίνονται σε όλη τη χώρα και σε όλες τις χώρες όπου υπάρχει Ομογένεια. Δεν μπορεί να είσαι πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και να μην βλέπεις τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Δεν μπορεί να προσβάλεις το αίσθημα όλων των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος, όλων των Ελλήνων και ταυτόχρονα δίπλα σου το Μαξίμου να θέλει να αξιοποιήσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Πρέπει να πούμε στον αγαπητό κο Βούτση, ότι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνησή του και ο ίδιος, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραδίδουν τη γλώσσα και την ιστορία των Ελλήνων, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προχωρούν στην αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία, χωρίς προηγουμένως να έχουν πραγματοποιήσει δημοψήφισμα ή να έχουν προσφύγει σε νωπή λαϊκή ετυμηγορία, δηλώνοντας στο πρόγραμμά τους ότι πρόκειται να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία!

Ο κος Βούτσης δεν έχει κανένα δικαίωμα να προσβάλλει κατάφορα τα μέλη των Μακεδονικών Ενώσεων και γενικά τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Όπως δεν έχει δικαίωμα ο πρωθυπουργός ως εκπρόσωπος ισχνότατης λαϊκής μειοψηφίας να σπεύδει μαζί με τον κο Κοτζιά να ενισχύσει τα Σκόπια στις αλυτρωτικές διαθέσεις τους.

Ποιος είπε στον κο Βούτση ότι αυτοί έχουν το δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις χωρίς να ρωτάνε τα εκατομμύρια των Ελλήνων και αυτές οι αποφάσεις να αφορούν τις επόμενες γενιές και τα σύνορα της χώρας;

Ενώ ο Ερντογάν απειλεί να μπει τώρα και στο Ιράκ, στην περιοχή των Κούρδων όπου βρίσκονται και αμερικανικές βάσεις, ενώ οι Τούρκοι στήνουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και παρατηρητήρια απέναντι και γύρω από τα Ίμια, στο ψηλότερο σημείο της νησίδας Τσαβούς, το σύνολο του Τύπου στην Ελλάδα ασχολείται με το αν θα μείνουν μαζί ή όχι ο Αλέξης μας και ο Πάνος μας.

Η κυβέρνηση διέψευσε χθες ότι «πιάστηκαν από τα μαλλιά» Τσίπρας και Καμμένος στο σπίτι του αρχηγού των ΑΝΕΛ στο Καβούρι. Σήμερα πάντως, υπάρχει συνάντηση μεταξύ των δύο στο Μαξίμου. Εκεί θα συζητηθούν πολλά γιατί τους δύο άνδρες μπορεί να τους χωρίζει το Μακεδονικό ή η φρασεολογία που χρησιμοποιείται για την αρπαγή των δύο στρατιωτικών αλλά τους ενώνει … ο Ιβάν Σαββίδης.

Άλλωστε, όπως γράφουν σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες, ακόμα και οι αριστερές του Βερολίνου, ο Ιβάν είναι ο αγαπημένος ολιγάρχης του Τσίπρα. Και τα ξένα δημοσιεύματα αφήνουν πολλά υπονοούμενα για αυτές τις στενές σχέσεις του πρωθυπουργού και του αρχηγού των ΑΝΕΛ, που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη διαπλοκή. Πριν από μερικές εβδομάδες ευρισκόμενος στη Γαλλία, ο Πάνος μου έστειλε ένα SMS στο οποίο μου έλεγε ότι «είπα ψέματα, ότι επιτέθηκε ο ίδιος στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Πραγματικά ήταν μία ανακρίβεια, την οποία διόρθωσα στην επόμενη εκπομπή. Του έγραψα όμως ένα SMS, λέγοντας ότι η κα Μαρέβα θα αποτελεί λεπτομέρεια για τους ιστορικούς του μέλλοντος, όταν θα περιγράφουν τις αλλαγές των συνόρων και τις απώλειες στο Αρχιπέλαγος. Εκείνη τη νύχτα ο υπουργός Άμυνας, μου έστειλε ένα SMS στο οποίο τόνιζε ότι ούτε το όνομα Μακεδονία θα δώσουμε και ότι το Αιγαίο είναι καλύτερα προστατευμένο, παρά ποτέ.

Σε όλες τις επαφές που είχα μαζί του στο πρόσφατο παρελθόν μου είχε πει ότι «όσο είμαι εγώ υπουργός δεν πρόκειται να χαθεί σπιθαμή εδάφους. Άλλωστε σε συνεντεύξεις που έδωσε σε εμένα και στο Crash επιτέθηκε χαρακτηρίζοντας τον Ερντογάν φασίστα και υπογραμμίζοντας ότι είναι διαλυμένος ο τουρκικός στρατός. Το τελευταίο SMS πιστεύω ότι είναι ενδεικτικό της θέσεως που παίρνει απέναντι στον Τσίπρα.

Αν ο Καμμένος κοντράρει πραγματικά στην υπόθεση του Μακεδονικού και δεν κοροϊδέψει τον κόσμο για μια ακόμη φορά, τότε ο Τσίπρας πρέπει να χρησιμοποιήσει τις ψήφους του Ποταμιού ή κάποιες άλλες, που ήδη είναι συν εννοημένοι για να περάσει την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία! Αυτό μπορεί να γίνει, προκειμένου ο Καμμένος να σωθεί στα μάτια του κόσμου και παράλληλα να περάσει ο Τσίπρας την αναγνώριση.

Όπως και να έχει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ είναι πολύ δεμένος με τον Αλέξη και στο τέλος της διαδρομής υπάρχει πιθανότητα να τον δούμε στη λίστα επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενο, γιατί εξαερώνονται οι πιθανότητες να εισέλθουν ξανά οι ΑΝΕΛ στο κοινοβούλιο. Εδώ κινδυνεύει να είναι μονοψήφιος ο Αλέξης και θα βρουν την ψήφο τους οι ΑΝΕΛ;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ