Εκκλησία της Ελλάδος

Για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη κατηγορεί τον Κοντονή ο Αμβρόσιος

To γάντι σήκωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος με αφορμή την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή για την πολύκροτη δίκη της περασμένης Πέμπτης στο Αίγιο.

Σε ανοιχτή του επιστολή προς τον υπουργό ο Ιεράρχης δηλώνει έκπληκτος για το γεγονός πως ο τελευταίος ζήτησε τα Πρακτικά της δίκης της 15ης Μαρτίου

“Εξ όσων γνωρίζομεν, η Δικαιοσύνη τυγχάνει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ! Οι Αποφάσεις της ΔΕΝ χρειάζονται την προέγκρισιν του Υπουργείου Σας.

Επισήμως, λοιπόν, Σας ερωτώ: Γιατί επεμβαίνετε στο έργο της; Με ποιό δικαίωμα ζητείτε να Σας αποσταλούν ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της δίκης;” αναφέρει και τον κατηγορεί για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης λέγοντας:

“Είναι δυνατόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, να αναφέρει ότι τον ξένισε η αθωωτική απόφαση και για το λόγο αυτό να ζητάει τα Πρακτικά; Είναι προφανές ότι με αυτή την παρέμβαση μοναδικός στόχος και σκοπός είναι η επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης κατά παράβαση του Συντάγματος. Δεν είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ να καταλύονται με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Αυτονόητη είναι η αναφορά μου στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου με αφορμή την επέμβαση Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης”

Καταλήγει δε σημειώνοντας:

“Κύριε Υπουργέ,

Σεβασθήτε, παρακαλώ, το Κοινόν Αίσθημα! Μη παραβιάζετε θεμελιώδεις κανόνες της Δημοκρατίας! Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργον Της!”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ