Ελληνοτουρκικά

Γενναία απόφαση: «Μποϊκοτάζ» στην Τουρκία από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Β. Ελλάδας

Χειρόφρενο στα πούλμαν τους τραβούν οι επαγγελματίες οδηγοί και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της βόρειας Ελλάδας και σταματούν τις εκδρομές στην Τουρκία, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτών μας από τις τουρκικές Αρχές.

Είναι, μάλιστα, αποφασισμένοι να μποϊκοτάρουν τις αγορές της γειτονικής χώρας ώσπου ο ανθυπολοχαγός Aγγελος Μητρατώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης απελευθερωθούν και επιστρέψουν στα σπίτια και στις οικογένειές τους!

Οι επαγγελματίες του κλάδου στέλνουν μήνυμα στη γειτονική χώρα και σημειώνουν ότι «παρόμοια επεισόδια έχουν συμβεί στο παρελθόν και λύνονται μεταξύ των διοικητών των μονάδων του Ελληνικού και του τουρκικού Στρατού σε λιγότερο από μία ώρα».

Ο Γιώργος Κιλούδης είναι ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Alpino Tours με έδρα την Ορεστιάδα. Πήρε την απόφαση να μην πραγματοποιήσει καμία εκδρομή στην Αδριανούπολη, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε καμία άλλη περιοχή της Τουρκίας που επισκέπτονται οι Ελληνες ώσπου να απελευθερωθούν οι στρατιώτες μας.

Μιλώντας στη «δημοκρατία» για την απόφασή του αναφέρει ότι πρόκειται για μια κίνηση συμπαράστασης στα «παιδιά μας». «Eίναι άδικο αυτό που συμβαίνει» σχολιάζει. Τονίζει ότι το γραφείο του, όπως και άλλα γραφεία στην Ορεστιάδα, δεν θα πραγματοποιήσει καμία εκδρομή, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή του.

Είναι ενδεικτικό ότι στο Τελωνείο Καστανέων η κίνηση το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν πεσμένη. Σύμφωνα με τον Απόστολο Καφετζίδη, υπάλληλο με τον οποίο επικοινώνησε η «δημοκρατία», χθες από τον συγκεκριμένο μεθοριακό σταθμό πέρασε μόλις ένα πούλμαν από τον Βόλο, το οποίο επρόκειτο να επιστρέψει την ίδια μέρα. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και από τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, από όπου περνούν για Τουρκία όσοι μένουν σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Τον τελευταίο χρόνο η κίνηση προς πόλεις της Τουρκίας έχει κόψει.

«Εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργεί ο Ερντογάν οι εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη έπαψαν να ενδιαφέρουν τους Ελληνες» σχολιάζει ο γνωστός ταξιδιωτικός πράκτορας Μιχάλης Ζορπίδης. «Εκτιμώ ότι το πρόσφατο περιστατικό θα κόψει τελείως την κίνηση οχημάτων και λεωφορείων στην Τουρκία» λέει ο Δημήτρης Δολιανίτης, τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτορείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο ίδιος συμπληρώνει ότι κάθε φορά που σημειώνεται κάποιο περιστατικό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, «η ζήτηση πέφτει». Β. Στολάκης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ