Κόσμος

Γαλλικό Ναυτικό: Λέει oui στον αναβαθμισμένο Exocet MM40

Το Γαλλικό Ναυτικό (Marine Nationale), λεει oui(σ.σ.ναι) στην σημαντική αναβάθμιση των πυραύλων Exocet: Η νέα αναβάθμιση "Block 3C" θα φέρει έναν ψηφιακό αναζητητή στον πυραύλο MM40. Το σύστημα όπλων Exocet MM40 BLOCK 3 είναι η τελευταία γενιά του πλοίου έκδοση της οικογένειας Exocet και βρίσκεται σε επιχειρησιακή υπηρεσία σε αρκετά πολεμικά ναυτικά.

Οι αναφορές της παραλλαγής "Block 3C" εμφανίστηκαν πρόσφατα σε πολλά δημόσια έγγραφα, όπως δημόσιες ακροάσεις στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση (Commision de la Défense nationale et des Forces armées), κάπως ισοδύναμη με την Επιτροπή Στρατιωτικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων ) ή σε έγγραφα στρατιωτικού σχεδιασμού.

Ενώ  το MM40 Block 3 είναι πολύ γνωστό, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την παραλλαγή 3C: Το γαλλικό ναυτικό εξήγησε ότι το C αντιστοιχεί στο "Coherent": το MM40 B3C ενσωματώνει ένα νέο συνεκτικό (ή ψηφιακό) αναζητητή που επιτρέπει μια πιο αποτελεσματική επεξεργασία και αυξημένες επιδόσεις του πυραύλου.

Το γαλλικό ναυτικό ταιριάζει με τις φρεγάτες πρώτης γραμμής με αυτή τη νέα δυναμικότητα MM40 B3C. Θα αποκτήσει 15 νέους πυραύλους από το 2019/2020 και θα εκσυγχρονίσει το υπάρχον απόθεμα για να ομογενοποιήσει ολόκληρο τον στόλο των πυραύλων MM40. Το γαλλικό ναυτικό εξήγησε περαιτέρω ότι ο εκσυγχρονισμός θα συνίσταται στη διαχείριση των παρωχημένων και στη βελτίωση της απόδοσης του υπάρχοντος αποθέματος).

Η Navy Recognition κατανοεί ότι, ενώ το εύρος ή η ταχύτητα του πυραύλου είναι απίθανο να αλλάξει σε σύγκριση με την υπάρχουσα παραλλαγή Block 3, θα αναβαθμιστεί με ένα νέο αναζητητή ΙΙR (infrared imaging) που επιτρέπει στο πυραύλλιο να αναγνωρίζει τα προφίλ των αγγείων επιφανείας βάση δεδομένων προφίλ που είναι αποθηκευμένο στο σκάφος).

Αυτό είναι σημαντικό επειδή, όπως συμβαίνει και με τους αντιπυραυλικούς πυραύλους τελευταίας γενεάς όπως το Νορβηγικό (Kongsberg) NSM ή το αμερικανικό (Lockhed martin) LRASM, το MM40 B3C θα μπορούσε να αναγνωρίσει έναν στόχο σε μια ομάδα πλοίων και να επηρεάσει συγκεκριμένες περιοχές του στοχευόμενου σκάφους επιφανείας (όπως η γέφυρα, το CIC, το υπόστεγο ελικοπτέρου, τα συστήματα όπλων ή αισθητήρων ...). Με τη χρήση προηγμένων τεχνικών επεξεργασίας εικόνας, το σχήμα στόχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρει το πιο ευάλωτο τμήμα του προς το οποίο κατευθύνεται τότε ο πυραύλος.

Η γαλλική υπηρεσία προμήθειας άμυνας DGA και σχεδιαστής πυραύλων και κατασκευαστής MBDA αρνήθηκε να σχολιάσει την αναβάθμιση Block 3C.

Σχετικά με το Exocet MM40 Block 3

Το σύστημα όπλων Exocet MM40 Block 3 είναι η τελευταία έκδοση της ναυπηγικής εκδοχής της οικογένειας Exocet και βρίσκεται σε επιχειρησιακή υπηρεσία με πολλά ναυτικά.Το Exocet MM40 Block 3 παρέχει βελτιωμένες επιχειρησιακές επιδόσεις και αναβαθμίσεις τεχνολογίας, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον αντίκτυπο στις δαπάνες προμηθειών και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Η ενότητα λογισμικού αποστολής Exocet MM40 Block 3 της Υπολογιστικής Αποστολής υπολογίζει αυτόματα τα σχέδια δέσμευσης για τη στήριξη αποφάσεων εκτόξευσης.Η ευελιξία του όπλου Exocet MM40 Block 3 ενισχύεται περαιτέρω από την ακρίβεια του νέου πακέτου πλοήγησης, επιτρέποντας βελτιστοποιημένες τροχιές προσέγγισης 3D και τερματικές επιθέσεις από διαφορετικά αζιμούθια, σε πολύ χαμηλό υψόμετρο της θάλασσας με ταυτόχρονο χρόνο στο στόχο. Η καθοδήγηση του τερματικού σταθμού βασίζεται σε έναν εξελιγμένο ενεργό αναζητητή της ζώνης J για τη διάκριση και την επιλογή στόχων στη θάλασσα και στην ακρίβεια του GPS για στόχους εδάφους.

Το Exocet MM40 Block 3 είναι συμβατό με τα περισσότερα από τα στοιχεία υλικοτεχνικής υποστήριξης που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία. Το σύστημα εκτόξευσης είναι διαλειτουργικό με όλες τις εκδόσεις MM40, επιτρέποντας έτσι την ομαλή μετάβαση στο Block 3.

Βασικές προδιαγραφές:
• Βάρος: 780 kg
• Μήκος: λιγότερο από 6 μέτρα
• Ταχύτητα: υψηλή υποηχητική
• Εύρος: Εύρος λειτουργικού εύρους 200 km
• Αποστολές: Αντιμετωπικές και παράκτιες επιχειρήσεις και ικανότητα επίθεσης των παράκτιων γαιών

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...