Κόσμος

Γέφυρες εφόδου Leguan μεταφέρουν οι Τούρκοι από τον Έβρο στην Αφρίν! - Περνάνε τον Ευφράτη! (βίντεο)

Γέφυρες Leguan μεταφέρουν οι τουρκικές δυνάμεις από την 1η Στρατιά της Ανατολικής Θράκης στην Αφρίν.

Προφανώς σκοπεύουν να ζεύξουν τον Ευφράτη και να περάσουν στην ανατολική όχθη του ποταμού καταφέρνοντας συντριπτικό πλήγμα στι κουρδικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ηδη από χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν, μίλησε για διάβαση του Ευφράτη μετά την κατάληψη της Μάνπιτζ.

Αυτό που συζητείται είναι το μελλοντικό καθεστώς της Μάνπιτζ: Η πιθανότερη εξέλιξη είναι η συνδιαχείριση του τελευταίου κουρδικού θύλακα με τους Αμερικανούς...

Τι σημαίνει η αποχώρηση των Leguan από την Ανατολική Θράκη για την Ελλάδα: Μείωση της δυνατότητας ζεύξης υδάτινου κωλύματος, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Μεσοπρόθεσμα, όπως θα επιστρέψει στην Ανατολική Θράκη μια εμπειροπόλεμη δύναμη, όχι μόνο σε ζεύξεις υδάτινων κωλυμάτων, αλλά σε εκτέλεση συνδυασμένων επιχειρήσεων τεθωρακισμένων και πυροβολικού.

Και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν επιστρέψει...

https://youtu.be/DuNjAn6jMsg

Τον Νοέμβριο του 2008 οι Τούρκοι ανακοίνωσαν την απόφαση προμήθειας 36 γεφυροφόρων αρμάτων τύπου Leguan (τα πρώτα έξι κατασκευασμένα στη Γερμανία και τα υπόλοιπα 30 στην Τουρκία στο στρατιωτικό εργοστάσιο του Kayuseri). Οι γέφυρες Leguan είναι κλάσεως 70 τόνων, αναπτύσσονται «συρταρωτά» και γεφυρώνουν ανοίγματα μέχρι και 24 μ. Γεφυροφόρα άρματα Leguan διαθέτουν λίγες χώρες στον κόσμο και η Ελλάδα διαθέτει μόλις οκτώ επί σκάφους Leopard 1GR. Η Τουρκία προμηθεύεται 36 άρματα έναντι 48 υπαρχόντων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο! To Leguan έχει δυνατότητα γεφύρωσης κωλυμάτων μήκους 28 μ. ανά άρμα σε χρόνο μόλις πέντε λεπτών!

Το Τεθωρακισμένο Όχημα Καθέλκυσης Γέφυρας (AVLB) Leguan ελέγχεται από μοναδικό χειριστή με κλειστή θυρίδα και τοποθετεί γέφυρα Στρατιωτικής Κατηγορίας Βάρους 80 (MLC 80) μήκους 26m, εντός 5 λεπτών με χρήση ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου.

Η KMW κατασκεύασε συστήματα Leguan για γεφυροφόρα άρματα Leopard 1 και Leopard 2, τα οποία παραδόθηκαν στον Ελληνικό, Βελγικό, Νορβηγικό και Φινλανδικό Στρατό.

Το σύστημα Leguan μπορεί να τοποθετηθεί επίσης σε ευρεία ποικιλία νέων ή μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης. Χρησιμοποιείται ενδεικτικά με οχήματα του πολωνικού άρματος μάχης PT91, με Μ47 και Μ60 του Ισπανικού Στρατού και στο Μ1 “Wolverine” των ΗΠΑ.

Εκ των προαναφερθέντων συνάγεται το συμπέρασμα πως οι «γείτονες» συνθέτουν μια μεγάλη σε όγκο δύναμη διάβασης του ποταμού Έβρου η οποία όμως από μόνη της δεν είναι ικανή να γεφυρώσει τον ποταμό Έβρο. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες καθώς επίσης και από άλλους φυσικούς παράγοντες. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε την ταχύτητα των υδάτων που ανάλογα με την εποχή και τις βροχοπτώσεις ποικίλει.

Τα τελευταία χρόνια ο τουρκικός Στρατός στα πλαίσια της αύξησης των επιθετικών δυνατοτήτων του έχει αποκτήσει πληθώρα μέσων και οπλικών συστημάτων που αυξάνουν κατακόρυφα την μαχητική του αξία στο σύγχρονο πεδίο επιχειρήσεων και επιτρέπουν την ανάληψη εκτεταμένων επιθετικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...