Πολιτική

Β. Λεβέντης για δυο στρατιωτικούς: Να διωχθεί η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

Την εκτίμησή του ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές στην Ανδριανούπολη «δύσκολα θα γυρίσουν στην Ελλάδα» εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «η Τουρκία πήρε το θήραμα», ενώ διερωτήθηκε: «Όταν έρθει το λαβράκι στα χέρια των Τούρκων υπάρχει περίπτωση να το αφήσουν;».

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την άποψη ότι «πρέπει να διωχθεί η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, γιατί επέτρεψε περιπολία δυο ανθρώπων, ενώ η Τουρκία έχει επτά». «Εγώ λυπάμαι αυτά τα δυο παιδιά, έπρεπε να ξηλωθεί η ηγεσία του στρατού που άφησε μόνα τους αυτά τα δυο παιδιά», επανέλαβε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λεβέντης επανέφερε το αίτημα του για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, σημειώνοντας ότι έχει καλέσει επανειλλημένως τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο να προχωρήσει στην σύγκληση πολιτικών αρχηγών με θέμα τα εξοπλιστικά, αλλά «μου λέει ότι είναι θέμα του Τσίπρα».

Πρόσθεσε δε, ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «είναι ανεξέλεγκτος».

Αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα μετά τα επεισόδια στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, είπε ότι «να τιμωρηθεί ο Ιβάν για αυτή την απρέπεια να έχει όπλο, αλλά να μην τιμωρηθεί η ομάδα. Αν υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ,  θα έχει μεγάλη τιμωρία από την Λάρισα και πάνω».

"Με μεγάλη ευκολία δίνει ο Τσίπρας το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Να δώσουμε άλλου είδους ανταλλάγματα στα Σκόπια και να αφήσουν το όνομα
Αν ο Τσίπρα ήρθε με το στόχο να προδώσει θα έχει αντίσταση από την κοινωνία", τόνισε αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ