Οικονομία

Από 15/3 και βλέπουμε…η δόση των 5,7 δισ. ευρώ

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης, ωστόσο η εκταμίευση της δόσης μεταφέρεται για τις 15 Μαρτίου και βλέπουμε…

Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί ευρωπαίοι αξιωματούχοι οι οποίοι ναι μεν αναγνωρίζουν ότι «υπάρχει πρόοδος» στις συζητήσεις με την Αθήνα, αλλά η εκταμίευση της δόσης ύψους 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταφέρεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Επιτυχημένη χαρακτήρισε τη σημερινή επίσκεψη των θεσμών και στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών κάνοντας λόγο για τεχνικής φύσεως δυσκολίες.

Που «σκάλωνε» η συμφωνία

Τα κυριότερα εμπόδια που υπήρχαν και φαίνεται πως ξεπεράστηκαν αφορούσαν τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την επέκτασή τους σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή,  στη σημερινή συνάντηση τέθηκε το χρονοδιάγραμμα και έως ότου επανέλθουν τα κλιμάκια των θεσμών μετά το Πάσχα θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Ως ορόσημο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η κυβέρνηση έχει θέσει την 21ηΙουνίου, για αυτό και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πιέζεται να κλείσει τη συμφωνία έχοντας προηγουμένως ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες που παραμένουν ανοικτές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...