Εσωτερική Ασφάλεια

Από την επόμενη εβδομάδα σε εφαρμογή σχέδιο για την «καταπολέμηση» των ακροαριστερών επιθέσεων (εικόνες)


«Πηγές» από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λένε ότι η Αστυνομία επεξεργάζεται συγκεκριμένο σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα για τις δράσεις ακροαριστερών ομάδων που κάνουν εμπρησμούς και καταλήψεις σε διάφορα κτίρια. 

Την ίδια ώρα αναμένεται κλιμάκωση των ενεργειών από τις αναρχικές ομάδες μετά και τη μεταφορά του νεαρού αναρχικού και απεργού πείνας και δίψας  σε νοσοκομείο της Λάρισας κατόπιν λιποθυμικού επεισοδίου.

Κάτι που άλλωστε ανακοίνωσαν και οι ίδιοι με καταδρομικές επιθέσεις, καταλήψεις, εμπρησμούς και σπασίματα σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα σκηνικό χάους και αναρχίας όχι μόνο στην Αθήνα σε και σε όλη την Ελλάδα. Ένα κύμα οργής που σαρώνει και δύσκολα όπως όλα δείχνουν μπορεί να ελεγχθεί από τις αρχές ασφαλείας. Όσο μάλιστα, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με χειροβομβίδα στο Α.Τ Καισαριανής πιθανότατα από την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, τόσο το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος παραμένει ανοικτό.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται η Αστυνομία, με χαρακτηριστική φυσικά καθυστέρηση, όταν εφαρμοστεί, λένε οι πληροφορίες θα περιλαμβάνει αυξημένες περιπολίες, αστυνομικούς – παρατηρητές σε σημεία όπου θα υπάρχουν καταλήψεις ή συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και διμοιρίες των ΜΑΤ έτοιμες να επέμβουν σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάληψη της πρυτανείας ή αν παρατηρηθεί κάτι ανάλογο, οι αστυνομικοί λένε ότι δεν μπορούν να επιχειρήσουν καθώς ο χώρος από το πεζοδρόμιο και περιμετρικά του κτηρίου ανήκει στο πανεπιστήμιο.

Την ίδια ώρα, τριγμούς στα ανώτατα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ προκαλεί η δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία και τα μειωμένα αντανακλαστικά που επέδειξε η Αστυνομία, όχι μόνο στο να αποτρέψει αλλά και το κυριότερο να αντιληφθεί τα συμβάντα με τη χειροβομβίδα στο Α.Τ Καισαριανής αλλά και τις καταδρομικές επιχειρήσεις και βανδαλισμούς κουκουλοφόρων σε 11 καταστήματα στον εμπορικότερο πεζόδρομο της Αθήνας. Για την αδράνεια και την εκκωφαντική απουσία της Αστυνομίας «πηγές» από την Κατεχάκη λένε ότι υπήρξαν εντολές για αυξημένη επιτήρηση στο κέντρο της Αθήνας ώστε να ελέγχονται οι κινήσεις των αντιεξουσιαστών.

Όμως την αποτυχία στο να καταλάβουν τι σχεδίαζαν την αποδίδουν λένε «πηγές» της Κατεχάκη στον …κακό καιρό και συγκεκριμένα στη βροχή που έπεφτε τη νύχτα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας όταν η ομάδα των αντιεξουσιαστών κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ τα έκανε γυαλιά – καρφιά ενώ για τη χειροβομβίδα που έσκασε στο Α.Τ Καισαριανής ανέφεραν ότι δεν την κατάλαβαν γιατί εκείνο το βράδυ έπεφταν κεραυνοί!

https://www.youtube.com/embed/bLYXoIPu2Ng
https://www.youtube.com/embed/waIK3p3G7UM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...