Ελληνοτουρκικά

Αποκλειστικό: Το τουρκικό κατηγορητήριο στους δύο Έλληνες αιχμαλώτους - Αντιμέτωποι με ποινή κάθειρξης 3 ετών

Κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα ολόκληρο το έγγραφο με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν αιχμάλωτοι χθες το πρωί στις Καστανιές Εβρου από την ειδική τουρκική μονάδα «Αετοί των Συνόρων», που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του τουρκικού Στρατού.

Το έγγραφο ξεκαθαρίζει ότι αντίθετα με ότι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, δεν αντιμετωπίζουν την κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή που βέβαια μπορεί να επισύρει καταδίκη μέχρι 3 ετών.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει "Αναφορικά με τους ύποπτους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή και συνεκτιμώντας τις αναφορές από τη σύλληψή τους, τον σωματικό έλεγχο, το σχεδιάγραμμα της γραμμής συνόρων, πληροφορίες από την παρουσία τους στο τουρκικό έδαφος και άλλα κατασχεμένα έγγραφα, όλα αυτά στοιχειοθετούν συγκεκριμένες αποδείξεις  για την ενοχή των δύο υπόπτων αναφορικά με την διάπραξη της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή η υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και η πεποίθηση ότι οι ύποπτοι μπορεί να διαφύγουν εάν αφεθούν ελεύθεροι από τη στιγμή που οι ύποπτοι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Η εξέταση όλων των στοιχείων της σύλληψης όπως και των ηλεκτρονικών στοιχείων συνεχίζεται.  

Αποφασίζεται οι ύποπτοι να ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ  ξεχωριστά ο καθένας για το έγκλημα της παράνομης εισόδους σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή".

Ετσι λοιπόν αποφασίστηκε η κράτησή τους για τους κάτωθι λόγους, όπως καταλήγει:

"-Παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης

-Υποψία διαφυγής

-Υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων

-Μη ύπαρξη μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία

-Πιθανότητα διαφυγής στο εξωτερικό".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...