Κύπρος

Αποκαλυπτικός διάλογος Αναστασιάδη με υφυπουργό Εξωτερικών ΗΠΑ – «Τα ίδια έχουμε και εμείς με την Τουρκία» (εικόνες)

Ταύτιση απόψεων του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη υπήρξε κατά τη σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών ως προς τον απρόβλεπτο χαρακτήρα των τουρκικών ενεργειών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και κυρίως στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Σίγμα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, ο κ. Μίτσελ ανέφερε ότι δεν είναι εύκολο να προβλέψει κανείς πως θα κινηθεί η Τουρκία στα ενεργειακά. Ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα ενοχλήσει τη γεώτρηση της ExxonMobil. Ο κ. Μίτσελ υπέδειξε ότι λύση του Κυπριακού θα περιορίσει τα εμπόδια στην ατζέντα των ενεργειακών ζητημάτων, προσδιορίζοντας το χρονικό διάστημα μέχρι τον Οκτώβριο ως μια καλή περίοδο για αναθέρμανση του ζητήματος και επιστροφή στις συνομιλίες, ει δυνατόν.

Ο κ. Αναστασιάδης απάντησε χαρακτηριστικά: «Εδώ και δύο εβδομάδες του λέω (σ.σ.: Μουσταφά Ακιντζί) να συναντηθούμε. Και αυτός δεν απαντά. Τι άλλο να κάνω; Αρνήθηκε μέχρι και την ad-hoc αποστολή προσώπου από τον ΓΓ του ΟΗΕ».

Ο κ. Μίτσελ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σίγμα, απάντησε: «Σας καταλαβαίνω, τα ίδια έχουμε και εμείς με την Άγκυρα αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια να συνομιλήσουμε μαζί τους. Θέλει προσπάθεια – προσπάθεια – προσπάθεια. Η λύση του κυπριακού θα φέρει και μηδενισμό προβλημάτων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...