Ένοπλες Συρράξεις

Αντιαρματικός πύραυλος των Houthi εναντίον σαουδαραβικού M1A2 Abrams (βίντεο)

Ακόμη ένα αμερικανικής κατασκευής Σαουδαραβικό  άρμα μάχης M1A2 Abrams φέρεται να κατέστρεψαν οι Σιιτες αντάρτες Houthi στην βόρεια Υεμένη. Πιο συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στο βίντεο που οι Houthi δημοσίευσαν, το περιστατικό συνέβη στην περιοχή  Jizan, όπου οι αντάρτες έπληξαν το Σαουδαραβικό άρμα με αντιαρματικό πύραυλο.

Στην ίδια περιοχή οι αντάρτες ισχυρίζονται ότι εκτός από το άρμα μάχης που κατέστρεψαν, σκότωσαν δύο Σαουδάραβες στρατιώτες και κατέστρεψαν μια μπουλντόζα.

Πάντως μέχρι και το Φθινόπωρο του 2016 οι Σαουδάραβες είχαν χάσει από ενέργειες των Houthi 20 Μ1Α2 Abrams τα οποία και πρόκειται να αντικαταστήσουν με μία νέα παραγγελία για 153  M1A2 Abrams που έθεσαν πρόσφατα.

Η νέα επίθεση των Σιιτών ανταρτών κατά των Σαουδαραβικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τις ανησυχίες πολλών αναλυτών ότι οι Houthi δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος ενώ οι συνεχόμενες επιθέσεις τους αποδεικνύει ότι και νέο στρατιωτικό υλικό παραλαμβάνουν από το Ιράν και ιδιαίτερα εφευρετικοί είναι αξιοποιώντας τα μέσα που έχουν με τον καλύτερο επιχειρησιακό και επικοινωνιακό τρόπο έχουν.

https://youtu.be/F9Kqsc6bA80

defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές