Οικονομία

Ανατροπή στην ασφάλιση αυτοκινήτων – Στις επτά ημέρες η προθεσμία

Όσοι αγοράσουν νέο αυτοκίνητο θα έχουν προθεσμία επτά ημέρες αντί τριών που ισχύει μέχρι σήμερα , να το ασφαλίσουν προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου που φθάνει μέχρι και τα 250 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά.

Με απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου τροποποιείται παλαιότερη απόφαση η οποία αφορά στον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων και την επιδίωξη συμμόρφωσης των ιδιοκτητών.

Με την νέα τροποποίηση δεν θα επιβάλλεται το πρόστιμο των ανασφάλιστων οχημάτων, εφόσον ο αγοραστής προβεί στη σύναψη συμβολαίου εντός επτά (αντί τριών) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αγοράς.

Εν τω μεταξύ από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει να τρέχει η προθεσμία για τη νέα διασταύρωση που θα πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων και να επιβάλλει τα πρόστιμα τα οποία ανέρχονται σε:

-100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.

-150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικά εκατοστά

-200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά εκατοστά και

-250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κυβικά εκατοστά

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...